reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

Eli rzeczywiscie sporasna ta Twoja cora. 1,5 kg w 27 tygodniu ;D Fajna pucatka bedzie. No i fajnie, ze was informuja o wadze.
Moj maz to jak widzi takie dobrze odzywione dzieciaczki w wpada w zachwyt i nie moze sie napatrzec. A ja nie mam nic przeciw niewielkiemu maluszkowi przy urodzeniu (zawsze latwiej ) a potem niech nadgania :)

reklama
Wlasnie wrocilam od gina, Mateuszek wazy kolo 1 kg.
Pan doktor powiedzial ze kolos nie jest ale w normie. I serducho slyszlam. Polozenie miednicowe...w kolko sie maluch wierci:)))))

ja ide w poniedzialek i zobaczymy ile maly przybral na wadze od ostatniej wizyty :D
mam nadzieje, ze polozenie miednicowe juz mu sie znudzilo, bo w 33tyg powinien juz sie przekrecic, a poprzednio glowke mial pod moim prawym zebrem i jakos ciagle mnie cos tam uwiera :/
no ale zobaczymy, ostatnio mial ok.1,5 kg, ciekawe ile teraz :D

Ja mam wizyte w czwartek za tydzien ale wydaje mi sie ze moj mezczyzna jest juz duzyyyyyyy :) Co najgorsze to ja go ciagle czuje kopiacego w okolice szyjki, mam nadzieje ze przed porodem nie zrobi mamie numeru i bedzie grzecznie kierowal glowke w dol :D

Po dzisiejszej wizycie pochwalimy się wagą dokładnie 1890g w 31tc. Aż się sama zdziwiłam że moje maleństwo jest już takie duże, ale pan doktor powiedział że tak powinno być.

A my idziemy na wizytę w poniedziałek i mam nadzieję, że wkońcu dozekam się USG. Miałam mieć na ostatniej wizyxie 2 tygodnie temu, ale aparat zepsuty i nieudało się. Mam nadzieję, że naprawią i dowiem się wreszcie co słychać u Maluszka bo ostatnio słuchamy tylko serducha.

A mój Karolek ma w 31 tyg 1550 - i to jest całkiem przeciętnie - jak mi lekarz pokazywał na normach to wypada dosłownie minimalnie nad średnią, prawie na linii :) Nie mam nic przeciwko żeby przy urodzeniu też ważył srednio :D

A Kubuś dzisiaj ważył 1500 g. Lekarz zmierzył mu nawet rozmiar buta 6 cm. ;D ;D ;D ;D ;D ;D Ale fajnie tak napatrzeć sie na maleństwo. A i Kuba ma włosy, ale niestety nie było widać w jakim kolorze ;D ;D ;D ;D ;D ;D Koloru oczu też nie podejrzeliśmy a tak mi sie marzą takie zieloniutkie jak ma mamusia ;D

no sumko najpierw to chyba niestety niebieskie hehe
konkretne rozmiary juz te dziecioczki maja ;D
kurcze nie moge sie doczekac poniedzialku!!!!!!!!!!!!!! :D

reklama
No ja muszę rozwiać mit niebieskich oczek u wszystkich noworodków. Bartolo od pierwszego dnia miał czarne ;D

Do góry