reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

Uwaga, po tatusiu tylko wzrost nie waga, chociaz co do wagi to też nigdy nie wiadomo czego się spodziewać :D
Moj mąż jest kawał chłopa a ja taka mała przy nim więc chyba będzie sunusia kawałek :) Teraz się uśmiecham a przy porodzie będę się darła w niebo głosy :D

reklama
Blondi wydaje mi się że dużo ale to też jest chyba jak i wiele rzeczy w naturze indywidualna sprawa :) Nie ma się co zamartwiac tylko cieszyc ze dzidzius rosnie jak na drożdzach :)

blondi, to tez zalezy od sprzetu twojego gina, bo te wagi sa naprawde szacunkowe i zdarzaja sie niezle pomylki, chyba sumka pisala o tym jak jej zaczely wmawiac, ze maly ma niedowage, a to byla wina oceny dokonanej przez lekarzy, bo dziecko bylo normalnej wielkosci!

poza tym moja mama zawsze sie cieszyla, ze miala takie duze dzieci :D
mowila, ze sa ladne takie tluscioszki!

a moj maly chyba ciagle ma glowe w gore........wlasnie czytalam na mojej ulubionej stronie o rozwoju plodowym:
http://www.paternityangel.com/PicsAndPhotos/FoetalDevelop/DevInPics.htm
ze w 31. tygodniu dzidzia powinna sie obracac na dol.
Mam nadzieje, ze nawet jesli w ostatniej chwili, to jednak sie obroci, bo ja jak czulam jego glowe pod prawym zebrem to tak czuje.....dokladnie tam gdzie gin mowil, czuc glowke.

dziewczyny powiem wam,że u mnie moja córcia odziedziczyła wzrost po tacie a wagę miała uśrednioną....po rozmowach z naszymi mamami dowiedziałam się,że ja ważyłam 2800 a mój mąż 2900 więc córcia 2500 i wiecie co była taka malutka,szczuplutka i 58 cm wzrostu,że położna musiała włożyc ją w dwa rożki bo w jednym wpadała i nie było jej widać...ale po miesiącu tak zaczęła nabierać na wadze,że wyglądała prześlicznie..no i poród leciutki i szybciutki 4 godzinki i hyc..do mamy.oto moja córcia jak miała 7/8 miesięcy...

p81602084pi.jpg

p81601663rf.jpg

OluK- córeczka piękna!!!:)!!!

jesli chodzi o wage..u mnie dwa razy w całej ciazy wazy gin dzidziusia..po 25 tyg i po 32..zła jestem trochę, bo co by mu czestsze podawanie wagi szkodziło:/..eee..a za kazdą wizytę płace..no ale..

Jesli chodzi o wage i wzrost po rodzicach..no cóz..mało optymistycznie...tzn..moze byc cięzko:) ja wazyłam3700 g maz 4000 g..(jego brat 4500 ::) moja siostra była drobniutka:)..teraz ja mam wzrostu 177 cm..a mąż..2,00 m ..i jak podczas ostatniego badania..gin powieział- ze dzidzia ma długie nózki..i sie nie dziwi:)

Olu ale masz słodziastą córeczkę.
Mój Bartolo ważył prawie 3400, ale był długi i tak przeraźliwie chudy, że aż strach. Na nogach i rękach nie miał wcale tłuszczyku i w dodatku przez to że urodził sie w 42 tc był cały pomarszczony i miał wszędzie łuszczącą się skórę. A po 2 tygodniach cycowania ciałeczko było całe w słodkich fałdkach. ;D

Mi ginekolog do tej pory tylko raz podal wage przy USG polowkowy, moze teraz mi powie, ide w poniedzialek a jak nie to dopiero podczas USG w 32 tygodniu.
Pewnie Mateuszek wazy jakos kolo 1 kg.
Ja sie urodzilam jakos 3 tygodnie przed terinem, 2800 wazylam i 52 cm wzrostu:))

Olu- sliczna coreczka!!!!!
Agatka - super ta strona - wczesniej na nia nie natrafilam, zachowalam sobie w ulubionych:)))

reklama
A ja miałam wczoraj badanie i moje maleństwo waży już 1,5 kg :laugh:.Ale byłam zaskoczona jak lekarz mi to powiedział, liczyłam tak 1,1- 1,2, ale przynajmniej już wiem czemu brzuchol taki duży:))). I wreszcie się mała obróciła- ma już odpowiednią pozycję do porodu naturalnego- i oby tak już pozostało-chociaż taki z niej wierciuch, że wątpliwa sprawa:)))
Buśka taka fajna pyzowata i duże oczka:)) Cudowny widok:))))

Do góry