reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

Powiem lekarzowi zeby mnie wzial do szpitala i zrobil te przeplywy, no chyba ze bedzie mial w gabinecie sprzet odpowiedni...::)))
Dzieki Marzenko ze mi napisalas jak to wyglada, bo nie mialam pojecia w ogole...
Tak myslalm wlasnie ze jak KTG jest dobre i maluszek sie rusza to dobry znak:)))))

Trzymam kciuki za Twoje przeplywy a po mojej wizycie napisze co lekarz zadecydowal, chyba ze od razu mnie wezmie do szpitala.
Idziemy w poniedzialek poznym wieczorem..a ja juz przezywam....
U mnie jak na razie i tak pewnie cesarka, bo mam ulozenie miednicowe.
Trzymaj sie cieplo Marzenko:)))

reklama
Bylam dzisiaj u innego gina na konsultacji i powiedzial ze na 90% to nie jest hipotrofia tylko urok taki dziecka...
ale sie ciesze. :) :) :) :)
Dla potwierzdenia bede miec jeszcze USG 4D w czwartek.
Nastepna wizyte mam za tydzien i moze wtedy bedziemy sie umawiac na cesarke.Mam nadzieje ze sie uda i nareszcie bede wiedziec w ktorym szpitalu bede rodzic...
Gin powiedzial ze po skonczonym 38 tygodniu robia cesarki...Czyli juz w przyszly czwartek moglaby byc...yupiiii

No widzisz Aniu , nie trzeba bylo sie martwic, ja wiedzialam ze to taka uroda dziecka bo przeciez ponad 2 kg to juz nie patologia. Bardzo sie ciesze ;D

Ja tez sie bardzo ciesze...:))))))I juz sie nie moge tego USG doczekac:))))i nastepnej wizyty i cesarki...Mateuszka zeby juz miec w objeciach:)))))

Aniu76 cieszę się że z maluszkiem wszystko w porządku ;D ;D ;D ;D Dobrze że poszłaś do innego gina . I coś czuję że to ja zostanę na szarym końcu i urodzę w lipcu ;D To jest właśnie wielki plus cc, że wie się kiedy i o której ;D

Bylam na przeplywach. ani lepiej ani gorzej czyli na granicy normy. mala nie dala sie zwazyc do porzadku bo podskakiwala ale mniej wiecej ma z 2800. jutro mam isc na ktg i na badanie. zobaczymy co slychac u mojej szyjki. pewnie jak mnie zbada tak jak ostatnio to mi reszta czopu wyleci (o ile cos jeszcze zostalo) albo urodze mu na tym fotelu  ;D

A tak nawiasem to moja tesciowa byla ostatnio w szoku jak uslyszala ze lekarze badaja ginekologicznie pod koniec ciazy bo za jej czasow to przestawali podobno kolo 5-6 miesiaca i tylko osluchiwali  :o Ciekawe co sie dzialo jak mijal 41 tydzien ciazy...

Marzenko mnie w poprzedniej ciąży lekarz zbadał tylko na pierwszej i ostatniej wizycie, a tak co miesiąc było tylko głaskanie brzucha ;D A dodam że chodziłam do poradni patologii ciaży, więc gdyby coś się działo z szyjką, to nawet by lekarz nie wiedział ;)

Marzenko - super ze maluszek wazy juz 2800:)))) Ja tez bym chciala zeby taka wage osiagnelo moje malenstwo.
Ja wazylam 2800 jak sie urodzialm.
Jutro bede wiedziec ile wazy Mateuszek, bo mam usg.

Sumka- ja tez sie ciesze bardzo:))))jak wyzdrowiejesz, mozesz isc rodzic. Moze sie spotakmy w szpitalu, mam nadzieje ze mi sie uda zalatwic tam cesarke.Zobaczymy co powie gin w poniedzialek.

o ja też w poniedziałek na żelaznej mam pierwsze KTG i chyba już ostatnią wizytę ;D ;D ;D Może się spotkamy

reklama
Wczesniej powiedzial ze po skonczonym 38 tygodniu robia cesarki, czyli juz bym mogla miec teoretycznie w przyszly czwartek..ale cos czuje ze bedzie to po weekendzie, moze poniedzialke..
oby sie zgodzil mnie przyjac do szpitala!!!
bo inaczej nie wiem gdzie bede rodzic... :(
sumka - wyzdrowiej do poniedzialku:)))))))

Do góry