reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

Wrocilam, Oliwia wazy 2300 g, wg kosci udowej termin porodu przesunal mi sie na 17 czerwca (ma dlugie nogi po tacie ;D) i na poczatku czerwca juz ide do szpitala. Porod bedzie przez ciecie cesarskiej ze wzgledu na epilepsje, gdzyz w tym tygodniu jakas dziewczyna z padaczka dostala ataku podczas porodu naturalnego. Uspokoilam sie tym ze juz cos wiecej wiem o sposobie roziazania mojej ciazy, a wczesniej cwiczylam porod probny w szkole rodzenia, dostalismy certyfikat swiadomego rodzicielstwa z mezem i kupilam masc z Medeli na brodawki (mozna juz smarowac). Polecam, bo nie trzeba jej zmywac przed karmieniem :)

reklama
Dziewczynki a mój Maluszek naprawdę jest Malusi....dzisiaj tzn. w 37 tc i 4 dni ważył 2350/2400 kg...jestem bardzo zmartwiona jego wagą....nie wytrzymałam i ponownie o 17:20 poszłam na wizytę do gina....

Ja dziś po wizycie u gina i mój/a maluszek ważył 2580g w 34 tc.Gin tylko powiedział że spora waga jak na ten tydzień...?

ja byłam u lekarza we wtorek i powiedział mi ze maluszak ma ok 2000gr a skończył mi sie wtedy 34 tyg dlatego za malo przybieram na wadze przez trzy tyg przybrałam 600gr wiec on tez nie moze duzo wazyc a jeszce to ze maluszkowi sie śpieszy i napewno nie urodze w terminie tak jak juz pisałam w innym wątku narazie jest wszystko wporzadku ale skórcze mnie łapia i brzuszek mi sie opuścił mam nadzieje ze wytrzyma do końca maja teraz na szybko robiliśmy zakupy ze jak by sie mial urodzic wczesniej torba juz spakowana czeka tylko na zabranie do szpitala ale po wieksze rzeczy jedziemy w przyszłym tyg zobaczymy co synek wymysli ale jak tak sobie pomyśle to chyba bym już chciała go miec przy sobie po tych trzech nieudanych ciążach teraz jak juz wiem ze jestem tak blisko spotkania z moim maluszkiem nie moge sie doczekac

Ja dzisiaj mialam USG w szpitalu i Mateuszek wazy 2220g a jeszcze w czwartek bylo 2000g, podtuczylam go w szpitalu.
Bardzo sie ciesze:))))

No to ładnie podtuczyli ci maluszka. A mówią, że w szpitalach jest kiepskie żarełko ;D ;D

Bo jest kiepskie, tylko maz mi przynosil dodatkowe:))))) :D :D :D
I jak patrzylam jak inne dziewczyny jedza, to tez mi sie zaraz chcialo jesc...a ze bylo nas 6 to jadlam w kolko:)))) ;D ;D
Ciekawe ile bedzie wazyl za tydzien:))

reklama
Mój dzisiaj ważył wg usg 2900 - czyli nie za dużo....ale też już z większym dystansem do tego podchodze - jak Oli gin powiedział w piątek 2300-2400 a mały wczoraj miał 2800 - na pewno nie przybrał tyle w ciągu 4 dni....Poza tym pytałam jaka jest granica błędu - gin powiedział że nawet do 20 %!!! nawet przy najlepszym usg - jak dziś ważył to raz wyszło ok 100g inaczej niz za drugim razem- mówił że to zalezy np od tego jak brzuszek złapie - czy na wdechu czy na wydechu... Jednym słowem - nie ma się co aż tak bardzo tym mierzeniem ekscytować albo przez to denerwować!

Do góry