reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

Dzisiaj podglądaliśmy Kubasa 35t 4 d waga 2700 więc chyba w normie ale mam pytanie bo na opisie lekarz napisał profil 8 pkt. Wiecie może o co chodzi z tymi punktami ? Trafiłam na takiego wała, że wolałam się go nie pytać ;D ;D ;D

reklama
Wydaje mi się dziewczyny że to może być punktacja jakaś dotycząca szyjki bo gdzieś czytałąm (chya w oczekiwaniu na dziecko) że jakoś się to punktuje, ale pewności nie mam

Ell - na to wesele ty Ty może jeszcze spokojnie pójdziesz bo jak my patrzymy na szkole rodzenia na przewidywania lekarzy i kiedy dziewczyny faktycznie rodzą to jedno do drugiego często ma się nijak....i połozna to potwierdza :D - tak naprawdę wszystkie objawy - krótka miękka szyjka, skurcze przepowiadające, czop śluzowy itd to mogą się pojawiać zarówno 2 dni przed jak i 2 tyg przed...i kiedy się dzidziusiowi zachce tego niestety do końca nie wie nikt :D

tez o zadnych objawach nie mysle, grunt, ze sie maly w miednice zapuscil i dzisiaj lekarz go obmacywal ;D mowil, ze duzo miejsca i w ogole LOL
a maly wazy sobie 3,2kg czyli normalnie i jeszcze sobie troche tluszczyku nabierze, a potem ziuuuuuu do mamusi ;D

Dziewczyny, nasze maluszki nabieraja tluszczyku - super:))))
Ja dzisiaj ide do gina, jak wroce to zamelduje jak maluch ulozony i ile wazy. USG musi byc koniecznie, bo chce wszytko wiedziec dokladnie.
Ciekawe ile wazy, pewnie ponad 2 kg

Ja dzisiaj tez ide do ginekologa i wypytam o to ile wazy moja Oliwia i jak w koncu bede rodzic bo neurolog i hematolog u mnie za cesarka sa, ale mowia ze decyzje musi podjac poloznik, a ja bym chcial wiedziec na co sie nastawic: porod w wodzie czy cesarka.

reklama
Wlasnie wrocilam od gina.
Mateuszek wazy 2kg i wedlug USG jest ok tygodnia mlodszy niz pokazuje moj suwaczek.
Lekarz mowi ze to nie znaczy koniecznie ze bede tydzien pozniej rodzic, byc moze jest drobnej budowy.
Ja mam bardzo drobne kosci, wiec calkiem mozliwe.

Pytalam sie o te punkty - to jest skala fizjologii budowy maluszka 8/8 jest najlepsza. Przy okazji dowiedzialm sie ze Mateuszek (jesli to jest Mateuszek a nie dziewczynka, bo nie bylo widac plci) tez ma 8 punktow.
Mam nadzieje ze to o to chodzi, pasuje w koncu ...

Do góry