mnie też się tak wydaje, w przyszłym tygodniu będę na kolejnym szczepieniu to porozmawiam o tym. A Wam dziewczyny gratuluję pulchnych bobasków :-)Wydaje mi się, że trochę mało, ale najlepiej zapytac pediatrę.Mój mówił, że tak średnio 300gr na m-cą powinno dziecko przybierać.
reklama
mamstud, moja Lilianka waży 4900 (9 tyg)
i znajduje się dokładnie w środkowym korytarzu siatki centylowej (czyli idealnie). Zobacz ten link Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka Normy centylowe to pomiędzy 25-75, a idealnie jest 50 (możesz się tu zalogować i wpisywać dane z kolejnych pomiarów - wykres tworzy się automatycznie)
i znajduje się dokładnie w środkowym korytarzu siatki centylowej (czyli idealnie). Zobacz ten link Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka Normy centylowe to pomiędzy 25-75, a idealnie jest 50 (możesz się tu zalogować i wpisywać dane z kolejnych pomiarów - wykres tworzy się automatycznie)
moniqsan dziękuję za link, już spieszę zaglądać :-)mamstud, moja Lilianka waży 4900 (9 tyg)
ostraszka
kwietniowa mama
Jestem tu pierwszy az ale pozostawie po sobie slad:
Natanek jak sie urodzil (15 maj) to wazyl 3700g
po 6 tyg - 5000g
dzis skonczyl 9 tyg i wazy pewnie jakies 5700g
Natanek jak sie urodzil (15 maj) to wazyl 3700g
po 6 tyg - 5000g
dzis skonczyl 9 tyg i wazy pewnie jakies 5700g
barmanka79
Deus Dona Me Vi
Marcelek - 2 miesiące i 2 dni
wzrost 62 cm
waga 6200
(urodzeniowa 4400, spadek do 4000)
wzrost 62 cm
waga 6200
(urodzeniowa 4400, spadek do 4000)
tsarina
MamaPower!
to i My:
Iza Mirka 2 miesiące i 4 dni
waga 5390g (urodzeniowa 3100, spadek do 2950)
wzrost? ok 60cm, Iza zbyt się wierciła, żeby było dokładnie
Iza Mirka 2 miesiące i 4 dni
waga 5390g (urodzeniowa 3100, spadek do 2950)
wzrost? ok 60cm, Iza zbyt się wierciła, żeby było dokładnie
reklama