reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga naszych bobasków ;)

Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką, która też urodziła w maju synka (16.05) pzez cesarkę. Leżała w pokoju z babką też po cesarce i one dalej się kontaktują. Podobno mały tej babki waży już 9 kg i jest tylko na piersi, ale uwaga! ona go karmi co godzinę ( w nocy też!):szok: Jest wykończona i maży o śnie, ale nie chce przerwać karmienia (podobno radził jej to lekarz)

reklama
O matko, Mandarynka to dopiero zarłok:szok: Ja bym tak nie wytrzymała karmic:no: A jesli lekarze ci mowia, ze jest w pozadku z mała to nie przejmoj sie tym podwajaniem wagi...to nie musi byc jakas zelazna regoła...Pozatym zwroc uwage, ze gdybysmy miały ponad norme ciezkie dzieci to bysmy sie tak nie przejmowały...ba pewnie nawet byłybysmy zadowolone a przecierz to tez nie musi byc tak super dobrze jak bardzo za duzo wazy...Mojej kuzynki Dziecko jak miało poł roku to wazyło ostatnio Uwaga! 13kg:szok: Lekarze kazali odchudzac, karmic co 4 godziny i dawac wiecej samej wody. Zadna skrajnosc nie jest dobra a jesli Twoja coreczka jest zdrowa i pogodna to sie nie zamartwiaj, ja juz odpusciłam...przynajmniej do nastepnego wazenia;-)

Mandarynko szok
mój tez jeszcze nie podwoił wagi urodzeniowej(4450g) bo wazy teraz 8 kg
jednak nie spieszno mi do tego (kręgosłup mi pęka)
i chyba wdał się w tatusia(szczupła postura)
i dobrze
ja jako dziecko byłam otyła i dzieci mi bardzo dokuczały więc nie chce aby moje dzieci tez tak musiały cierpieć

mandarynka ja też rodziłam 16 i moja Kluska też waży 9kg prawie i też jest tylko na cycku,ale je rzadziej...duuuuuuuuuuużo rzadziej...za to Ewa w jej wieku też jadla co godzinę,po godzinę:)zwłaszcza w nocy:)

Mandarynko, to szok, że tak często karmi... rany, ja bym chyba nie dała rady
moja córcia też nie podwoiła jeszcze wagi - ur 4000, teraz waży jakieś 7000 - a już 4,5 miesiąca ma

Dzięki dziewczyny! Podniosłyście mnie jak zwykle na duchu.
Kate nie wiedziałam, że ty takiego klocuszka urodziłaś! Chyba rekordzista na majówkach!

reklama
KATE ale Twoj byl kolos przy urodzeniu, wiec sie nie dziw ze nie przekroczyl, jak ja sobie pomysle o Twoim porodzie jak Ty go wycislas :szok: :szok: :szok: , moj mial 3420g a i tak mi sie wileki wydawal....

Do góry