reklama
hehe, nie ma jak rady tesciowekmoja teściowa wczoraj wyskoczyła z tekstem że już czas podawać małemu żółtko ! nie dość że żółtko podaje się po skończeniu 6 miesięcy przez dziecko to jeszcze alergikowi, czyli mojemu Wiktorowi wprowadza się wszystko z miesięcznym opóźnieniem. No ale wiecie, on twierdzi że miała kiedyś taki specjalny kalendarz w którym było napisane że od 5 miesiąca oby tylko mu nic nie podawała
Mandarynka
Maj 2006, Kwiecień 2009
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!
Kasiaczek Ja też jeszcze nie dokarmiam i nie mam na razie zamiaru - tylko raz dziennie dostaje trochę soczku jabłkowego (od 3 dni).
Gosiek, ale Twój Mirek jest znacznie większy - moja Ania ma 6400g.
A przy porodzie to też była duża - 4080g, dł. 63, obwód gł. 36 cm, obwód kl. piersiowej 35 cm.
Kasiaczek Ja też jeszcze nie dokarmiam i nie mam na razie zamiaru - tylko raz dziennie dostaje trochę soczku jabłkowego (od 3 dni).
Gosiek, ale Twój Mirek jest znacznie większy - moja Ania ma 6400g.
A przy porodzie to też była duża - 4080g, dł. 63, obwód gł. 36 cm, obwód kl. piersiowej 35 cm.
kasiaczek82
Majowa Mama 2006
no to sie ciesze ze nie jestem siama
a teraz sie chwalimy dzis wizyta u poloznej
19 tygodni
waga 8200g
dlugosc 69 cm
glowka 43 cm
a teraz sie chwalimy dzis wizyta u poloznej
19 tygodni
waga 8200g
dlugosc 69 cm
glowka 43 cm
Mandarynka - moja przy porodzie też była dość duża tzn. 4000, 60cm, głowka 36cm, klatka 36cm
na 4 miesiące i 6 dni - 6800, dł. 65cm, główka 43cm, klatka 41cm
kasiaczek, ja też nie chciałam dokarmiać, ale skoro córcia za mało przybrała na wadze, to muszę niestety :-(
na 4 miesiące i 6 dni - 6800, dł. 65cm, główka 43cm, klatka 41cm
kasiaczek, ja też nie chciałam dokarmiać, ale skoro córcia za mało przybrała na wadze, to muszę niestety :-(
Moj tez troche za mało ostatnio przybrał i miałam wprowadzac zupki itd...ale niestety jak narazie kiepsko nam to wychodzi...mały wiecej wypluwa niz zjada, roznych przecierkow juz probowałam ale wszystko blllee...Jak narazie opruch mleka lubi tylko kasze,kleik i puree ryzowe...wszystko na mleku...Jak by go tu przekonac do niemlecznych rzeczy? Nawet soczku nie chce ;( Macie jakies sposoby?
reklama
ja tak trochę z innej beczki - chciałam was zapytać, czy po wprowadzeniu kaszki wasze dzieci inną kupkę robiły? bo moja córcia robiła zawsze taką półpłynną... a teraz nie dość że wczoraj wcale, to dzisiaj zrobiła dopiero wieczorem i taką jak jakaś pasta... czy to normalne? że się zagęściło?