reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

reklama
Wczoraj byłam z Anią na szczepieniu. Trochę się martwiłam czy dobrze przybiera na wadze bo mala ma problemy z jelitkami. Jak nie kolki i wzdęcia to znowu zaparcia. Pediatra powiedział, że wagowo przybiera OK. A jeśli chodzi o jelitka to dostałam już czwarty specyfik, ciekawe czy tym razem pomoże.
Waga małej 5600 (3060 miała jak się urodziła, jak wychodziłyśmy ze szpitala ważyła 2770) i ma 60 cm długości (53 miała jak sie urodziła).
Wasze dzieciaczki trochę szybciej niz moja przybieraja na wadze. Ale mam nadzieje, ze niebawem dogoni wagowo swoich rówieśników :)

Agnes to widze ze ty tez sie zamartwiasz!! ale skoro lekarz mowi ze jest oki to znaczy ze tak jest i niepotrzebnie sie martwisz! mi nic nie pow bo z nerwow sie zapomnialam spytac:( a polozna ze oki...

Tamarunia gratulacje!!! alez ona juz duza ale jak patrze na wiek to tez juz pannica!!

A+T dziekuje Ci bardzo!! Jak tylko Trini wroci to sie wypytam!albo posle jej sms bo jutro juz powinnam kupic ;D . kurcze ogolnie to takie mleko strasznie drogo wychodzi...to co je teraz ma na 2-3 dni i kosztuje 27 zl...na szczescie odkrylismy pare sklepow gdzie jest po 20.

lilith ja zaczęłam zagęszczać tak na oko :) tzn. na 130ml mleka wsypuję od 1,5 do 2 łyżeczek kaszki ryżowej z nestle i widze poprawę, tzn już mniej ulewa, chociaż ona to ulewanie ma z tego, że taka żywa jest strasznie i po jedzeniu zaczyna fikać, skakać i wtedy jej się mleko wylewa. Dzisiaj rano to jak wypiła i zaczęła się rzucać to normalnie słyszałam jak mleko jej chlusta w żołądku :laugh:

reklama
Od kleiku ryżowego chyba niczym się nie różni, ale tylko ta kaszka była akurat w sklepie :) A jeśli chodzi o kleik kukurydziany to nie wiem, bo ja chciałam żeby trochę więcej przybrała, bo mało waży i dlatego kupiłam kaszkę ryżową a nie kukurydzianą.

Do góry