reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

Ej laski napiszcie mi czy to możliwe:
Mierzyliśmy dzis mała centy,etrem metalowym - tzn. tak po łozeczku i wyszło nam że ma 55 cm - to co kurna ona się kurczy ????????????? 58 miał przy porodzie już teraz w ubranka 56 nie wchodzi, tylko w 62 a na centymetrze jak byk 55 - no zglupiałam. jak to mozliwe???????

reklama
Hejka, moja mała po 6 tygpdniach waży 4400 g  - "kruszynka" ;D. W przychodni mi jej nie zmierzyli, bo piguła powiedziała, że nie mierzą dzieci. Wytłumaczyła to tym, że wyniki są przekłamane, bo dzieci się kręcą itp.

Głuszek - ja nie wiem, mi też coś tą miarką metalową nie wyszło, ale to pewnie dlatego, że nie naciągałam małej ;) No miała nóżki przykórczone  ;D

Acha i najlepiej zmierzyć metrem krawieckim kładąc dzidzię np na brzuszku, mierzysz od czubka głowy i dokładnie przykładasz miarkę do ciała aż do paluszków od stopki.

dzieki - musze pożyczyć metr krawiecki w takim razie :( :mad: :mad: :mad:

Ale żeby z długością stópki??? MOja ma 7,5 cm już pewnie 8 czyli by wychodziło 62 - by się zgadzało hehe - co tak dziwnie mierzą?????

No wlasn9ie ciezko zmierzyc maluszka, nasz Oskar jak sie urodzil to mila 51cm a my jak go niedawno mierzylismy to mila juz 57cm a teraz juz pewnie duzo wiecej.Ale czy to mozliwe ze tak szybko tak duzo urosl?

u mnie lekarz mierzy za karzdym razem i tak ja ją przytrzymuje na boczju a on przykłade centymetr do czóbka głowy i ciągnie do kości ogonowej, od kości przekłada ponownie i ciągnie do kolanka i od kolanka do pięty i mała wcale nie musi być wyciągnieta.

reklama
Do góry