reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga I Wzrost Bobasów

reklama
Magdaleona przez jakiś czas dawałam małej mięsko i żółtko, ale zapytałam na wszelki wypadek pediatry czy jej nie przedobrze, powiedziała że lepiej jak daję żółtko to mięska już nie. Więc jej posłuchałam :tak:

A ja sie dowiedziałam, że i mięsko i żółtko razem. Że poł żółtka co drugi dzień, a mięsko codziennie.

Ale duże te Wasze dzieci. Fajnie :) Ale na pocieszenie myślę sobie, że mam mniej do noszenia, no i Jagoda jest od niektórych młodsza o miesiąc

Najważniejsze, ze dzieiciaczki odżywiają się prawidłowo i poprawnie przybierają na wadze. Nasz szkrabo też wyhamował z przybieraniem, ja myślałam po jego ciężkości, ze będzie więcej na wadze. Na dzień wczorajszy było 8445. To i tak nie dużo, przecież był najcięższym kwietniowym noworodkiem na BB. A teraz niejeden Wasz brzdąc go prześcignął. Ja się nie martwię, bynajmniej oszczędzam plecki:) Byliśmy na szczepieniu i musze pochwalić synka, był bardzo dzielnym pacjentem. W nagrodę dostał 3 nowe tekturowe książeczki, furrorę robi aktulanie BAMBO.

Byłam dziś zważyć Karolinkę - waga 7 kg, przybrała przez miesiąc 300 gram (poprzednio 600) lekarka powiedziała że ok. :tak: Moja córcia chyba pozostanie najdrobmniejszym dzieckiem na kwietniówkach :tak:

Iza nie martw się!!! Pomyśl jaka zwinna i rozwinięta jest Twoja córcia, co na pewno po części zasługa takiej wagi.

Iza, a jaki ma wzrost?? Viki jest strasznie dluga, ale dosc szczupla. Widze po ubrankach, ze juz dawno nie miescila sie w te na 6 m-cy pod wzgledem dlugosci nozek.
Zreszta teraz mamy kombinezon 9-12 m-cy i nozki jej czesto wystaja, a gora jest duzo za duza :-D

Z Jagodą podobnie - długa i chuda. Wszystkie body na niej wiszą. A mnie się to podoba. Mam nadzieję, ze w przyszłości nie będzie miała problemów z wagą (w żadnym kierunku).

reklama
Tak,tak my tez mamy problem z zakrotkimi nogawkami....a te rozmiary z metek to juz zupelnie jakis cyrk!! Niewiele maja wspolnego chyba z rzeczywistym rozmiarem...:confused:

Do góry