reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga I Wzrost Bobasów

reklama
Oj ostatnio zaczela ta 10 wychodzic na wierzch ;-) tlusciutki moze nie jest ale troche cialka ma :-) ale rzeczywiscie nie wyglada ze az tyle wazy, tez bylam zdziwiona

A ja zdziwiłam się bardzo wczoraj, bo okazało sie, że Natalk w ciągu miesiąca przybrała tylko 150 gram :-( załamałam sie, ale lekarka powiedziała, że wszystko jest w porządku, bo jak dzieci zaczynają wierzgać i bardzo byc ruchliwe to sie zdarza, a poz tym jeśli brać pod uwagę całe pół roku to ma wagę bardzo dobrą. No wiec staram sie nie martwić, ale jakoś mi i tak trochę dziwnie i te 8300 jakby lżejsze sie nagle wydaje...Zobaczymy jak bedzie za 2 tyg. bo idziemy na szczepienie.

margarett jak juz pisalalm u nas podobnie - prawie miesiac i 110 g do przodu - tez nie za duzo ale p. doktor nie przjmowala sie tym - a ze i tak juz pora to postanowilam wprowadzac nowe pokarmy - zaczelam juz od kaszki mleczno-ryzowej od 2 dni i mala baaaardzo zadowolona :)
a wiec nie przejmuj sie :)

Anek to nieźle waży Twój Kubuś! Karolcia ważyła tylko 6700 9 pażdziernika a ja narzekam, że jest już co dźwigać a co dopiero dycha :szok:

Margarett nie martw się! Nasze dzieciaczki są już teraz w takim okresie że będą przybierać coraz mniej. Idzia ma rację :tak:, a jeśli pani doktor nie widzi w tym nic niepokącego to na pewno wszystko ok.

Kuba strasznie przybral na wadze od momentu gdy wprodzilam do diety sloiczki. Podejrzewam jednak ze przy wizycie nasza pediatra zwroci mi uwage:-(, ostatnio tez skwitowala, ze dwa kilo w 7 tygodni to duzo . Ale co mam zrobic gdy dziecko jest glodne, przeciez mu nie zabronie jesc. Poza tym ta 10 to jest orientacyjnie gdy wazymy sie z nim ( fakt ze trzy osoby wchodzily na wage i za kazdym razem waga pokazywala 10 kilo wiecej) ale dokladnie bede wiedziec gdy go zwaze u lekarza.

Idzia dzieki temu mam niezle cwiczenia na rece bo Kuba lubi jakmu sie robi samolocik ;-) a takiego klocuszka jak sie podnosi gora dol to pozniej rece bola jak cholera:-)

reklama
Do góry