reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga I Wzrost Bobasów

Ano mam sporego chłopa :tak: Ostatnio pani myślała, że Misiak ma 9 miesięcy, hehe. Bo on nawet grubaśny nie jest, tylko jest długi :-D A miała być z niego mała kruszynka, hihi.

reklama
No no, takie bobasy tu u nas, a moja kruszynka jak miała 6 miesięcy ważyła tylko 7200, zobaczymy jak przy następnym wazeniu. Niesty tylko 300 g miesięcznie przybiera. Moze na moich obiadkach coś więcej zacznie przybierać. Zaraz się okaże że najstarsza będzie najmniejsza!

magdaleona moja mala wazy niewiele wiecej - dzisiaj wazylismy i wyszlo 7,54 kg a mamy nieco ponad 5,5 miesiaca; ale nie tym sie martwie tylko tym ze w ciagu ostatnich 3 tyg mala przytyla tytlko 110 g - czyli troszke niezduzo; jak sie skonczy infekcja to zaczne wprowadzac malej nowe posilki :)

Maja wazy 7100 tez malutko przez poltora miesiaca przytyla prawie 1,5 kg i lekarka powiedziala ze tyje okolo 0,5 kg na miesiac i jest to prawidlowo :)))

no wlasnie - moja mala do tej pory utzrymywala sie na 75 centylu i wg niego powinna przytyc jakies 400 g w miesiac - ale nam wyszlo jak widac duuuzo mniej - i dlatego po chorobie zaczynamy wprowadzanie nowych posilkkow

Oliwka od początku była powyżej 50 centyla nawet chyba około 60, lecz sukcesywnie spada i ostatnio waga była już na 50. Mam nadzieję że domowe obiadki zaczną działać i troszkę się podniesie od średniej

A moja Kruszynka w poniedziałek w wieku równych 6 miesięcy ważyła 6700 gram!!!! Przybrała przez miesiąc 620 gram :-) Według wagi urodzeniowej waży idealnie :-)

dziewczyny nie martwcie sie ze Wasze maluchy mała przybieraja,lekarka mi mowila ze wlasnie po 4,5 miesiacu dziecko powinno przybierac ok.400 g na miesiac,a jak sie zdarzy mniej to nie szkodzi, wazne wlasnie zeby sie utrzymywalo na w maire stale na tym samym centylu
moja juz od dlugiego czasu jest prawie na samej gorze i ladnie przybiera,mimo ze tylko na mleku

reklama
Ostatnio moj maz wszedl na wage z Kubusiem i wyszlo ze wazy prawie 10kg, co z reszta odczuwam nosza go na rekach. Dokladnie bede wiedziec w przyszlym tygodniu bo wybieramy sie na szczepienie. Ostatnim razem Kuba wazyl 7750 g i przybral 2kg w ciagu siedmiu tygodni wiec ta dyszka jest calkiem prawdopodobna. Musze tylko tym razem zmusic zeby mi go zmierzyli.

Do góry