reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

reklama
Nasz Tymuś też rośnie jak na drożdżach! Z urodzeniowego 2930g i 54cm ma teraz (3miesiące i 1 dzień) 7240g i 65cm :) No ale pani dr mówi, ze jeśli jest tylko na piersi to nawet mam nie myśleć o ograniczaniu jedzenia :) Z resztą konsultowałam to też z Tatą (też pediatra) i asystentką na zajęciach z pediatrii i wszyscy mówią to samo: nie ograniczać :) Z resztą juz teraz Tymuś przybiera trochę mniej (w pierwszym miesiącu miał 1920g na plusie, w drugim 1380g, a w trzecim "tylko" [;)] 1010g..
Poza tym wszyscy mówią, że nie widać po nim tyh 7kg - bo może nie widzą Jego fałdków na udkach ;P

My po wczorajszym ważeniu:-)
6400 i 64 cm.-w piątek Laila skończy 11 tydzień -jest na samym cycku:tak:
Urodzeniowa 3400 czyli już 3 kg na plusie:-D

Syla szok taka waga:)
U mnie dzis też po szczepieniu wiec przez 6 tygodni z 6220 mały wazy już 7450 i ma 67 cm, babki nie chciały wierzyć, ze to dziecko 3.5 miesieczne, dawały ok 5 mies:) dla porównania córcia takie "wyniki" miała w 5.5 mies i była na butli, dlatego u nas w sumie wielki sukces!
No i tak myśle, ze po tej mojej chorobie i braku pokarmu maluszek wiedział wczoraj, ze ma nadrobić zaległości wiec ssał do upadłego, by mamy nie denerwować i źle nie wypaść na wadze;)

Ostatnia edycja:
u nas sie tak porobiło w przychodni ,ze zdrowe dzieci przyjmuja tylko na zapisy a terminy są juz na nowy rok. Mały miał być szczepiony 8 grudnia, ale nie ma miejsca i nawet nie wiem ile waży

uuu Henrietta....a u nas w ogóle nie przyjmują zapisów na nowy rok- dzwonić na początku stycznia co i jak. Tyczy to się szczepienia jak i np ortopedy.

reklama
Do góry