reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

hehe a no klocuszek:tak:

henrietta ja jestem bardziej niż pewna ze ten paker mały bedzie taki tylko do roku max dwóch;-) ja taka byłam i mój brat ... takie pączusie ze jak się przewracaliśmy to nawet nie zabolało hyhy:-D:-D:-D a teraz kośc kością pogania.... i tak jakiś cud się stał ze jak przestałam karmic przytyłam 2,5 kg mam teraz 47,5:szok: jak dla mnie szok. Bo przez całe liceum i studia ważyłam tylko max 44 w porywach 45;-)

reklama
ale wiecie co wam powiem odnośnie wagi...? że 8kilogramów nie równe 8kilogramom... syn mojej koleżanki miał 6 miesiecy i ważył 8,5 kg.. i jak zobaczylismy ją z M na spacerze (Hania miała wtedy jakiś tydzień) to po powrocie do domu M to skomentował, że nigdy w życiu nie widział takiego gigantycznego dziecka, że aż nieludzko to wyglądało.. głowa jak u dorosłego i w ogóle taki dziwny.. po części sie z nim zgodziłam... a z kolei Filip, Alex czy syn mojej innej koleżanki (ten to już chyba z 10kg waży a ma 4 msc) wyglądają normalnie.. ładnie.. i nie widze tych 8 kg.. bo tampten to był napompowany.. dosłownie... taka mała różowa świnka.. a wasze bobsaki są słodziuchne :-) takie pulchniutkie fałdeczkowate mopsiki... jakbym sie do takiego dorwała to bym zacałowała!!! Mam nadzieję, że synek od szwagierki (który ma 5 dni ;-) też będzie takim klopsikiem, bo mam ogromną potrzebe wycałowania jakichś fałdeczek i to natychmiast :-)

a a w drugą stronę.. Hania 5kg (no chyba juz ma te 5...) i 60cm a wygląda na pół roczku.. przynajmniej na zdjęciach bo w realu to nadal nie bardzo jest jak ją złapać

henrietta
Alex byl chyba wiekszy od Filipka jak sie urodzil, wazyl 4 480 i mial 59 cm... wiec to 7,5 to nie jest az tak znowu duzo, a i tak opierdziel zawsze dostaje jak na szczepienie ide ze dziecko chce utuczyc -_-... to co, mam mu jesc nie dac jej zdaniem?:eek: je tak jak powinien to nie wiem o co jej chodzi :eek::-)
syla24
z glowka juz prawie ok, czasem jeszcze troszke na lewa strone mu ucieka, zwlaszcza jak na brzuszku lezy, ale juz jest coraz lepiej :-)dzisiaj bylismy znow u neurologa i mowila zeby profilaktycznie nosic go jeszcze na prawej rece z miesiac :-) a nastepna wizyta kontrolna jak skonczy 6 miesiecy
eli
ooj u Alexa to jest tych faldek do calowania :-D:-)

a swoja droga to ja jak bylam mala to tez bylam niezly klocek :-D a przed ciaza 54 kg to bylo max (przy wzroscie 177)... jak sie wazylam miesiac po ciazy wazylam 61 kg, ale czuje po sobie ze jest juz mniej niz ostatnio :-)

po dzisiejszej wizycie 7 kg i 63 cm. Dostałam ostry opierdziel, że tuczę Alusię i mam jej tak nie karmić. A ona też tylko na cycu. Powietrzem ma żyć.

Fredka- nie przejmuj się tym, co mówi lekarz:-D. Najważniejsze, że dziecko szczęśliwe i najedzone.:tak:
Mojego Borysa jak zobaczyła pediatra to tylko zaśmiała się i powiedziała, że pulpecik z niego;-):-D. Jak nasze pociechy zaczną więcej ruszać się, to te kiloski zgubią....:-D

reklama
Do góry