reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

To ja też- moja urodzona z 3500 teraz (za 4 dni kończy 4 m-ce) 7 kg na plusie i to tylko na piersi ;-)długa na 66/67 cm a było 57 cm przy ur. Co do siatek, to mój pediatra powiedziała by nie przejmować się tym tak, ponieważ dużo zależy od genów. Jeśli rodzice są niewysocy to i dziecko dłuugie nie będzie a przy wysokich rodzicach to i po za siatkę wyskoczy :-)
najważniejsze by równomiernie przybierało na masie

a tak na marginesie to można w przybliżeniu określić wys dziecka w przyszłości- robi się średnią z wzrostu ojca i matki (oczywiście +/- ) no u mnie wyszło że młoda to koszykarka będzie, ponad 180 cm uuuu

reklama
T

a tak na marginesie to można w przybliżeniu określić wys dziecka w przyszłości- robi się średnią z wzrostu ojca i matki (oczywiście +/- ) no u mnie wyszło że młoda to koszykarka będzie, ponad 180 cm uuuu

u mnie się nie sprawdziło...ja jestem wyższa od rodziców i mój brat też:-D

oczywiście że tak bywa...

Moja mama 182cm
tata 195cm
brat202cm
ja 160cm :sorry2:

mama mojego M 155
tata mojego M 170
siostry mojego M około 160-165
mój M 188cm

Agawa75 dzięki! Pocieszyłaś mnie!
Haha Eli dobre! :-D:-D:-D
W sumie to u mnie podobnie (ale bez tak dużego zróżnicowania)
Mama 160
Tata 168
siostra163
ja 173

My dzis po szczepieniu.Maly skonczyl 4 miesiac waga 6600kg(urodzeniowa 3600) i wzrost 66/67cm.Maly tylko na cycu,przybiera rownomiernie....grubaskiem to chyba nie bedzie :)

reklama
Do góry