reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

gratulacje dla wszystkich dzieciaczków!
u nas też nie mierzą, jedynie obwód główki i klatki, dziwne...ale jak byliśmy w centrum zdrowia dziecka to zmierzyli ją bardzo dokładnie, wtedy miała 70cm, nosimy ubranka na 74, a Lenka waży jedynie 8500kg, taka nasza mała kruszynka.
powiedzcie mi czy wasze dzieci też chodzą na paluszkach? byliśmy u ortopedy i mówi, że to normalne. A mi się wydaje, że przez to ona sama nie jest w stanie zacząć chodzić, nie może złapać równowagi, chodzi tylko przy meblach.

reklama
ile macie ząbków? czy to normalne, że my mamy tylko dwa? spuchnięte ma dziąsełka na dole, na górze nic się nie dzieje, czy zdaża się, że mogą następne wyjść na dole a nie na górze?

Iza, jest wątek o ząbkach - cały przekrój, od bezzębnych po krokodyle z pełna paszcza ;-) A z kolejnością wychodzenia, to jest naprawde różne - np. mój syn miał tak, że były dolne jedynki, a potem górne dwójki:-D

U nas w ogóle nie mierzą, jeszcze mi nikt Maksa nie mierzył.
Ale ma pond 82 cm , gdyż ubranka na 82 są na niego praktycznie wszystkie za małe, nawet w niektórych 86 już są rękawy za krótkie, ostatnio kupowaliśmy na 92 i jest ok. Maks jest bardzo wysoki jak na roczniaka.Waga 12 kg, myślałam że więcej, moje ręce odmawiwją już posłuszeństwa.
Dzieciaczki pięknie nam pną się w górę:-)

my wciąż kurczakowo, ale już liepiej bo 8600 g po wczorajszym ważeniu.
w 1,5 mca przybyło Lenie 600 gram, więc super jak dla niej.
oby tak dalej!

reklama
Do góry