reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

reklama
Kurcacek widzę wzrostowo jak inne koleżanki z lipca,więc za niedługo może już nie będzie naszym najmniejszym kurcackiem:sorry::tak:

Mnie trochę zdziwiło jak pielęgnarki ostatnio mierzyła Maciusia,bo wzięła metr i najpierw mu główkę ,później szyjkę,plecki itd,ale chyba wzrost sie mierzy po prostej lini ,a nie z każdym zgięciem:eek: Tym sposobem wyszło 86cm,ale jak na moje oko jest 82cm.
U was też tak mierzą?

Ha, no właśnie. Natasię też tak mierzyła:eek: Trochę dziwnie bo jak małpka już sama stoi to raczej powinno się mierzyć na takiej ściennej miarce a nie każde zagięcie.
Jutro sobie zmierzę kurcaka na stojaka:-)
Skoro ubranka na 74 są jeszcze za duże to pewnie tego wzrostu jest mniej:-p

u mnie mierzą na takim stole gdzie jest miara, głowę przykładają do końca miary i stopę prostują i patrzą ile wychodzi. Ale u nas ubranka na 80 cm już są dobre a 74 raczej za małe, więc myślę że ma raczej około 77-78 cm.

No właśnie - cos z tymi pomiarami nie teges. U nas podobnie jak u Pabli - miarka na leżąco, główka do krawędzi i heja..............do stópek:-):-):-)

Jak nas pani doktor zmierzyła ostatnio, to jej wyszło 77, a ja ubranka na 74 już dawno mam w szafie, 80 wchodzą w większości na siłę, a na porządku dziennym stają się ciuszki w rozmiarze 86. Sama już nie wiem. Tak na moje oko bedzie z 82:tak::tak::tak:

No to u nas podobnie - mierzenie na leżąco, tyle że Florka to tak elegancko nie leży tylko walczy o wolność, wiec pomiary na oko dosć. Ostatnio wyszło jej bodajże 74, ale my też już 80-tki nosimy, więc obstawiam bliżej 77.

u nas pielęgniarka mierzyła na stojąco (przystawiając malucha do naklejanej miarki na ścianie):tak::tak::tak: i my chodzimy w 80, aczkolwiek w niektórych firmach wpychamy się jeszcze w 74 (pomimo że mierzy laska 75 cm);-)

No więc my dzisiaj po pomiarach uaktualniamy dane:
-Waga 12,9 kg ( 0,5kg w ciągu miesiąca:-p)
-Wzrost 83 cm (tak jak myślałam)

reklama
No to ja was zaskocze bo .... u mnie wogóle nie mierzą:szok:ostatnio zapytałam przy szczepieniu to pani odpowiedziała że takie duże :)sorry:)dzieci to mamy same mierzą:eek:wiec na moje oko Kuba ma gdzieś 72cm nosimy ubranka na 68- 74 zalezy jaka firma, ale 80 są dużo za duże:happy:
Macius duży chłopak z Ciebie:tak::-)

Do góry