reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

reklama
Kurcacek widzę wzrostowo jak inne koleżanki z lipca,więc za niedługo może już nie będzie naszym najmniejszym kurcackiem:sorry::tak:

Mnie trochę zdziwiło jak pielęgnarki ostatnio mierzyła Maciusia,bo wzięła metr i najpierw mu główkę ,później szyjkę,plecki itd,ale chyba wzrost sie mierzy po prostej lini ,a nie z każdym zgięciem:eek: Tym sposobem wyszło 86cm,ale jak na moje oko jest 82cm.
U was też tak mierzą?

Ha, no właśnie. Natasię też tak mierzyła:eek: Trochę dziwnie bo jak małpka już sama stoi to raczej powinno się mierzyć na takiej ściennej miarce a nie każde zagięcie.
Jutro sobie zmierzę kurcaka na stojaka:-)
Skoro ubranka na 74 są jeszcze za duże to pewnie tego wzrostu jest mniej:-p

u mnie mierzą na takim stole gdzie jest miara, głowę przykładają do końca miary i stopę prostują i patrzą ile wychodzi. Ale u nas ubranka na 80 cm już są dobre a 74 raczej za małe, więc myślę że ma raczej około 77-78 cm.

No właśnie - cos z tymi pomiarami nie teges. U nas podobnie jak u Pabli - miarka na leżąco, główka do krawędzi i heja..............do stópek:-):-):-)

Jak nas pani doktor zmierzyła ostatnio, to jej wyszło 77, a ja ubranka na 74 już dawno mam w szafie, 80 wchodzą w większości na siłę, a na porządku dziennym stają się ciuszki w rozmiarze 86. Sama już nie wiem. Tak na moje oko bedzie z 82:tak::tak::tak:

No to u nas podobnie - mierzenie na leżąco, tyle że Florka to tak elegancko nie leży tylko walczy o wolność, wiec pomiary na oko dosć. Ostatnio wyszło jej bodajże 74, ale my też już 80-tki nosimy, więc obstawiam bliżej 77.

u nas pielęgniarka mierzyła na stojąco (przystawiając malucha do naklejanej miarki na ścianie):tak::tak::tak: i my chodzimy w 80, aczkolwiek w niektórych firmach wpychamy się jeszcze w 74 (pomimo że mierzy laska 75 cm);-)

No więc my dzisiaj po pomiarach uaktualniamy dane:
-Waga 12,9 kg ( 0,5kg w ciągu miesiąca:-p)
-Wzrost 83 cm (tak jak myślałam)

reklama
No to ja was zaskocze bo .... u mnie wogóle nie mierzą:szok:ostatnio zapytałam przy szczepieniu to pani odpowiedziała że takie duże :)sorry:)dzieci to mamy same mierzą:eek:wiec na moje oko Kuba ma gdzieś 72cm nosimy ubranka na 68- 74 zalezy jaka firma, ale 80 są dużo za duże:happy:
Macius duży chłopak z Ciebie:tak::-)

Do góry