reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

reklama
matko ja nie mam pojecia ile moja wzy; powinna miec kolejne szczepienie,ale jeszcze nie miala tego w 5-6 miesiacu, bo caly czas choruje; podobno mam sie nie martwic, dobre sobie
i przez to nie wiem ile mierzy i wazy :-( ostatnio w lutym miala 8 kg...

Az z ciekawosci poszlam i zmierzylam glowke na spiocha.Wyszlo ok 45 cm.
A tez sie ostatnio wkurzylam i zeschizowalam,bo K siostra stwierdzila,ze maly ma duza glowe i wyglada jak Tweety:baffled:Nie chcialam komentowac jak ona wyglada,chociaz mialam na koncu jezyka.
Klate zmierze jutro.
Ale wiecie co nakupial malemu na eBayu ubranek na wiosne 9-12 m-cy.Dzisiaj przyszly i w niektore sie ledwo dopina:-(W sumie body tez mamy na 9-12 m-cy (80cm) sa ok,nawet troche luzne.
A wasze bable w jakiej rozmiarowce smigaja?

Madzia u nas to samo, ubranka na 9-12 to juz malutkie. kurtka na 12 mieisecy ktora mama dla niego kupila, taka sliczna i wogole to ledwo sie w nia teraz miesci:baffled:
no ja z ta glowa Malego tez mam schize co gorsza wogole tego nie widac bo jest bardzo proporcjonalny. a w ktorym miejscu ta klate sie mierzy?

Ja tez kupuje ubranaka 9-12 m., wlasnie dzisiaj kupilam kurtke zimowa na ebay-u bo wszystkie sa male. Spiochy ubieramy 6-9 i sa jeszcze dobre chociaz naprezone, wiec niebawem trzeba bedzie je wymienic na wiekszy rozmiar.

U nas ubranka 6-9 może nie są naprężone ale za krótkie napewno... 74 to naprawde kupujemy tylko spodnie choć już na styk... a bluzeczki 68 takie dłuższe bo na kruszynie wiszą...

Zu jest długa i chuda... 8 kg ale spokojnie 78...

u nas body niektóre 68 jeszcze są ok,ale kupuję już tylko na 74 cm i niektóre też są przymałe. Ogólnie ciuszki takie na 6-9 mcy kupujemy.

u nas 6-9 i 9-12 w zależności co i jakiej firmy
body na 80 są oki ale to przez pampersa pewnie
bo jak założe mniejsze to dekolt sie robi po pępek;-)

reklama
Michal nosi 6-9.9-12 .Body tak samo jak Renia tzn Tymus 80:-)Lepetynka miesiac temu 45 cm:tak:

Do góry