reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Hmmmmmmmmmmmmmm.......teraz my:tak:

Jula moja najsłodsza kluska:

wzrost (według Pani doktor - 69 cm)
wzrost (według rodziców i ubrań - 72 cm)

waga - 9145:-):-):-):-)

Kolana mi zmiękły jak to zobaczyłam, a Pani doktor na to, że jest super. Ogólnie "zwyzywała" Julcię od bobasków, słodziaków i takich tam innych (ja naturalnie cała dumna i blada) i do reklamy nas wysyła:tak::tak::tak: Poza tym mój jednozębny i mega włosiasty ssak wygląda ponoć na starsze dzieciątko. Pytałam, czy ta waga to nie za dużo, ale Pani doktor na to, że absolutnie nie. Jest równomierny przyrost, a fałdki ponoć wkrótce zanikną:tak::tak::tak: Dziecię u lekarza anioł, nic jej nie dolega oprócz standardowych cierpień młodego Wertera - zęby, zęby i jeszcze raz zęby. Rodzice (czyli my) mamy zatem zacisnąć swoje własne i przeczekać ratując się doraźnymi medykamentami - Dentinoxami. paracetamolami i takimi innymi gadżecikami:baffled: Pozdrawiamy wszystkie dzieciaczki - te małe i te duże:-):-):-)

reklama
My bylismy na szczepieniu i mierzeniu i Szymon ma 71 cm wzrostu i 8.84 kg wagi. Pani powiedziala ze rozwija sie pieknie i wogole ze jest super slodki:-) tylko glowe ma ten moj ancymonek troche duza ale to po tacie wiec nie ma obaw:-D

hmmmmm to ja wam tylko Wam napiszę że młoda tak koksuje że w ciągu 6 dni przytyła 0.5 kg:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Mama już dietę opracowuje, no kosmos, nie może sie najeść.

Post Kuba tyle przytył w ciągu miesiąca:szok::szok::szok:ale zobaczymy jak Ika zacznie raczkować jaką figurę bedzie miała:-)

Misiek tez tyje teraz malutko nawet jak na moje oko za malo bo 200 gram w prawie 5 tyg.Ika mysle ze przytyla sporo gdyz nadarabia troszke wage zgubiona podczas choroby napewno niedlugo sie unormuje:-)

Pearl - moja ostatnio miała 42 cm i klata 42 cm. Ale ona się malutka urodziła, miała główkę 33 cm, a klatę 29 cm.

reklama
Pearl.u nas glowa 42 a klata 44.
Na wazenie idziemy za 2 tygodnie:-)
Andula , jak slawetna Pani doktor zobaczyla że Adamo przybral w przeciagu 5-6tyg.200gram to od razu stwierdzila krzywice. Teraz juz przybiera mlody troche wiecej bo ok. 0,5 kg miesiecznie. Zobaczymy co pani dr powie za 2 tygodnie tym bardziej ze idziemy do nowej pani doktor. A mlody ostatnio wazyl 7900g a teraz to chyba juz jest z 8,5kg :-)

Do góry