reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Mi się nie podoba waga Adasia , bo uzupełniłam siatkę centylową i dopiero teraz widzę że od jakiegoś czasu waga spada w dół :

Chyba zamiast mleczka będzie kaszki dostawać i wszystko co go utuczy :-(Trochę się tym martwię...

reklama
Waga u nas ładnie w sumie idzie bo tak:

6815.weight.png

ale to co się dzieje ze wzrostem :szok:

6815.height.png

Liwus, ale ona nie spada, tylko wolniej przyrasta, co jest całkowicie normalne. Ważniejsze jest, żeby przyrost był proporcjonalny, więc tak naprawdę ocenić bedziesz mogła po kolejnym miesiącu, jak to wygląda, a na razie bym się nie martwiła;-)

Liwus nie ma co sie przejmowac na zapas najwazniejsze ze Adasko przybiera na wadze:tak: a ze mniej to normalne dla pocieszenia powiem Ci ze Misi tyl okolo 1.3kg miesiecznie a ostatnio przez 6 tyg przybral zaledwie 300 gram i lekarke wcale to niezaniepokoilo.Dzieci jedza owocki, zupki ,ktore sa duzo mniej kaloryczne niz mleczko a poza tym ruszaja sie tez wicej :tak:glowa do gory wszystko jest Ok!

Liwus, dziewczyny dobrze piszą - nic się nie martw.
My z wagą cały czas na 50 centylu a wzrostem (który wg mnie jest kompletnie niemiarodajny - rzeczywisty będzie wtedy jak dzieci będą stały) całkowicie poza siatką

Mi się wydaje że dzieciaczki dobrze przybierają przecież teraz już waga nie będzie az tak dużo szła na +:tak:ale też musze sparwdzić jak to u Kubulka wygląda:zawstydzona/y:

dzisiejsza waga: 7,54 kg
a wzrost: 68 cm

Dziwne... jak w domu mierze to ma 76 cm ... a tu zonk :szok:

najwazniejsze, że pani doktor powiedziała, ze jest silna dziewucha i jak już siedzi to niech siedzi! A na to, ze wstaje już to sie uśmiechnęła i powiedziała, że dobrze i niech próbuje... skoro czuje się na siłach... :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Julia, rozmiarówka ciuchów jest mało miarodajna - Florka wg mojego mierzenia ma ok. 70 cm a ciuchy nosi od 56 (2 bluzeczki nadal dobre.. :-)) do 80... ja już teraz jak kupuje jej coś nowego do ubrania to bardziej wzrokowo oceniam, czy dobre, niż na rozmiar patrzę.

Do góry