reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Pomiary:
Wzrost: 94 cm
Waga: 15 kg (tyle samo od 2 m-cy)
Rozm. buta: 26
chart

chart

Ostatnia edycja:
reklama
My po ważeniu i Maks ma tak:

Wzrost 95 cm
Waga 15 cm
But 25

Kic ciekawe co by powiedziała lekarka na wymiary Kuby,bo mojej koleżanki synek ma 12,5 kg i 92 cm i lekarka kazała go ponownie zważyć i się dziwiła,tylko nie wiem czemu

My po ważeniu i Maks ma tak:

Wzrost 95 cm
Waga 15 cm
But 25

Kic ciekawe co by powiedziała lekarka na wymiary Kuby,bo mojej koleżanki synek ma 12,5 kg i 92 cm i lekarka kazała go ponownie zważyć i się dziwiła,tylko nie wiem czemu

No to Flo by pędem do szpitala odesłała, bo waży kolo 11 kg ;) Ale za to już prawie 90 cm wzrostu i niesamowicie długie nogi...już się cieszę na życie rentierki przy córce-modelce;)

Ona się dziwiła,że taka mała waga i myślała że pielęgniarki źle go zważyły,ale przecież jak na dwulatka to waga w normie. Dziwna ta lakarka

reklama
Tak a propos wymiarów: dzisiaj dostałam newsa od koleżanki, że ją wreszcie rozpakowali. Niby nic nadzwyczajnego, prawda? A jest co opowiadać:) Znajomi od kilku lat chcieli mieć dziecko. Nie udawało się: totalna deprecha, setki badań i nic konkretnego. Przygotowywali się do in vitro, ale najpierw była inseminacja. Nie wiem za którą próbą, ale zaskoczyło. Na początku miało być 5 maluszków, ale 2 obumarły na samym początku. W końcu ostały się 3,ale jak to z ciążą mnogą wiecznie coś się działo. Miały się ewakuować w listopadzie, ale wyciągali dzisiaj. I teraz wymiary: 1840, 1700 i..................810. Zapewne są w inkubatorach, ale są dość wysoko w skali, więc wierzę, że wszystko będzie ok. Zwłaszcza jeśli chodzi o ostatniego bączka. Trzymajcie kciuki!!! Ja ciągle dzisiaj o nich myślę:):):)

Do góry