reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

reklama
Cinek wielkie brawa

Emilka waży 13,5 a ubranka na 86 są na styk więc poszukujemy już 92
buty będą nam potrzebne 24 większą ma stopę niż Sylwia w jej wieku

Cinek:szok::szok::szok::szok::szok::szok: czeszesz na maxa:-D:-D:-D no to ja teraz wiem dlaczego tak mnie rączki bolały, jak Ciebie ciocia trzymała;-)
Olga lasencjo nasza, Tosia piąsteczzkę przybija z wagi piórkowej:-p my sie nie ważyłysmy ostatnio, a na domowej to ja wolę nie ryzykować bo wedle mojej teorii ona zawyża:cool2::-p
Fredka 24???:szok::szok::szok: no to Tobie panna rośnie:tak: my nosimy ziomowe butki rozm. 22 (dodam, ze na grubą skarpetkę;-))

Cinek :szok::szok::szok::szok: szalejesz chłopie! i jaka wielka stopa!

U nas tez buty rozmiar 24 i to juz powiedzmy od 1,5 miesiąca:sorry:
Ubrania na 92cm,ale niektóre na 86 też jeszcze dobre.
Waga 14 kg ,ale to na wadze domowej i nieelektronicznej.W sumie to może i prawdopodobne,bo w listopadzie na szczepieniu było coś ponad 13 kg.

jejku, ale dorodne dzieciaczki!!
a Cinek to goni nasze lipcowe maluchy:-)
Lena na domowej wadze elektronicznej ważyła z 3 tyg temu tak 9,5 kg, może na 2 urodziny dobije do 10 kg:-D
a wzrost to nie wiem, ciuszki 80/86, niektóre 74 też zdarzają się dobre, spodnie 86 za długie w nogawkach jeszcze.

moja Zuzanka też nie jest taka dorodna. Urodzona 9 lipca ważyła 3890, a pomiar 58 cm. Do pewnego momentu rozwijała się z różnicą 0,5 kg. jeśli chodzi o starszą siostrę waga 3140. Ale teraz się zrównała w styczniu na szczepieniu ważyła 11,100. Mało, siostra w tym okresie miała 11 kg. Myslę że teraz poprostu dochodza do głosu geny. Ciuchy nosi na 92, lub 98 cm, buciki rozmiar 22 cm. Dodam że w dzień śpi sporadycznie już od dawna, budzi się między 9-11. A zasypia 24 [szału można dostać, dodam że siostrzyczka była identyczna, tylko tyle że w dzień mi spała]. Pozdrawiam PICT0008..JPG

reklama
Hej- no to ja dołacze do was. Moj synek miał urodzić się we wrześniu- ale jest wczesniakiem i urodził się 17 lipca.... Ale nie myślcie ze to okruszek- waży już 16kg, ubranka kupuje na 92-98, z regóły bluzki na 98 a spodenki na 92., a buciki rozmiar 25- ale to zawyżone, bo ona ma taką stópkę ze po prostu nie włoży mniejszych... Pozdrawiam!!!

Do góry