reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga dziecka

mysle, ze nie musisz sie tym przejmowac.

Ania ma 15 miesiecy i wazy 9600

ale ja sie tym nie przejmuje, bo ladnie wyglada, duzo je, po prostu non stop biega, wiec tragi zbedne gramy...

reklama
o jaju moj maly na 15 miesiecy i wazy 14 kilo.... nie jest grubaskiem rączki i nóżki ma jak patyczki tylko buzke ma papusna ale jest za to wysoki nosi ju 98 rozmiar :)

Moja Weronika ma 2 latka i prawie 4 miesiące i przy wzroście 94cm waży 15 kg... Wagę urodzeniową miała 3030 i wzrost 53. ale szybko okazało się ze, że jest małym pożeraczem najpierw piersi później wszystko co otrzymywała do jedzenia było dla niej zawsze za mało.
Probuje z tym walczyć, gdyż lekarz na bilansie 2 latka napisał jej - nadwaga, chociaż przyznam się, że tak do końca to nie widać żeby miała jakąś nadwagę jest troszkę "papuśna".......

Moje dziewczynki koncza 2 latka w maju:tak:
Wiktoria wazy 6745 i ma 73 cm
Klaudia wazy 6455 i ma 71 cm

Ubranka nosza 62-74 a buciki 17

Moja Weronika ma 2 latka i prawie 4 miesiące i przy wzroście 94cm waży 15 kg... Wagę urodzeniową miała 3030 i wzrost 53. ale szybko okazało się ze, że jest małym pożeraczem najpierw piersi później wszystko co otrzymywała do jedzenia było dla niej zawsze za mało.
Probuje z tym walczyć, gdyż lekarz na bilansie 2 latka napisał jej - nadwaga, chociaż przyznam się, że tak do końca to nie widać żeby miała jakąś nadwagę jest troszkę "papuśna".......

witam moj synek ma 2 i 9 miesiecy tez mierzy sobie okolo 94 centymetrow wzrostu i wazy takze okolo 15 kg i na bilansie dwolatka pani doktor powiedziala ze z waga i wzrostem jest ok takze ja bym sie nie przejmowala ta nadwaga bo dzieci przeciez sie ruszaja i spalaja a ze jest troszke "papusna"to zapewne dodaje jej uroku pozdrawiam

A moja mała ma 2 lata i 4 m-ce i waży 10,6 kg. Nie je zbyt dużo, ale za to ma mnóstwo energii, ganiając za nią sama tracę kilogramy o ile nie mam fazy na słodycze.:-D

Natalcia ma rok i 9 m-cy i też waży ok. 12 kg :tak:, ale ma tylko jakieś 83cm :sorry2::-((ale mierzyłam ją dość dawno, ze 2 m-ce temu, więc dokładnie nie wiem teraz, ile ma, ale nie wydaje mi się, żeby jakoś dużo urosła).

reklama
Tomus wazy niecale 12 kg, ma 2 lata i 5 miesiecy. Wzrost tez niewielki niecale 90cm. Dr uwaza ze nie ma potrzeby wizyty u specjalisty ale my sie nad tym zastanawiamy. Ma na mysli endokrynologa. Zwlaszcza jak poczytalam o wadze i wzroscie Waszych dzieci...

Do góry