reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dziecka

Laura- 2 lata i 2 tygodnie
waga od dłuższego czasu 12 kg
wzrost 92
Jak na razie też tylko rośnie w górę a wagowo co przytyje to zaraz to się gdzies gubi...A je tyle co ja...

reklama
Wojteczkowa ja mysle , ze twoja corcia to nie jest taka mala kruszynka.owszem wagowo tak , szczuplutka ale wzrostem wydaje sie duza...u nas teraz bilans dwulatka 15 mierzenie 2 miesiace temu 81 cm i watpie by przez pol roku urosla jakies ponad 10 cm!!!!!

Witam!
Mój Kamil ma rok i cztery miesiące:
waga: 11,5
wzrost: 79cm
Zawsze martwiło mnie, że ciut za mało waży, ale widzę, że są tu też inne drobinki.
Ważne, że dobrze się rozwijają!

Sara za 3 mies. skonczy 2 latka i wazy jakies 12-12.5 kg, wzrost ok. 90cm, noga rozm. 23/24. Wiekszosc ubran ma na 98 cm, czesc na 92, a jeszcze inne na 104 :-p

Z ubrankami jak i z butami jest na prawdę różnie. Kupuję zazwyczaj ciuszki na 86 a butki nr 21, ale w szafie Kamila są też t-shirty z rozmiarem 98 i wcale nie są za duże (16m-cy)

Dawidek wazy ok.12,5kg nosi ubranka w rozmiarze 92 i kazdy mowi ze wyglada na starszego...oczywiscie jest wiecznie glodny...niedlugo po nocach bedzie mi sie snilo to jego "mama am":-D...w przychodni pielegniarki zawsze mowily ze jest duzy chlopak i rozwija sie idealnie...

reklama
Do góry