reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dziecka

reklama
To nasz ostatni wpis tutaj,
Krystian w tamtym tygodniu skończył 3 lata,
dziś na kontroli u pediatry
wzrost:103cm
waga:14.3kg
butki:26-27
ubrania zależnie od firmy 104-116

Jejku Jagoda ale Twój synek rośnie pięknie!!
I jakie butki już duże nosi.
Mój Kuba buty 24.
Pozdrawiam serdecznie!!

A nasza kruszynka ma 87cm wzrostu waży około 12kg butki ma 23,24,czasem 25-teraz kupione adidaski.Ubranka to tak 86/92

Oliwka ma 17 miesięcy, waga ok.14 kg, wzrost ok.90 cm, but 23 lub 24 (zależy jaka firma), ubranka na 98 lub 104, choć i na 110 kilka sztuk się znajdzie ;-). Ci ludzie co nas nie znają myślą, że ona ma 2,5 roku :-D.

Witajcie mamusie!!! czy jest tu jakas dzieczynka wiek 20 miesięcy. Chciałabym wiedziec ile wazy i na ile kupuje sie ubranka chciałabym porownac z moja Oleńka. Serdecznie pozdrawiam prosze o odp na gg 10945839.

u nas na rowne 20 miesiecy Judi miala 80 cm waga 11 kg , butki 21 , ubranka na 80 cm lub 12-18 miesiecy. ale niema co porownywac kazde dziecko rosnie swoim tempem.

Mój Kuba rósł bardzo szybko i dzięki temu nabawił się anemii, z której do dziś nie możemy wyjść. Odkąd zaczął biegać - schudł. Teraz na 14 miesięcy i waży 13 kg, ma 90 cm wzrostu. (10 kg ważył jak miał pół roku...)

reklama
Dziewczny, w porownaniu z moja kruszyna to macie duuuuuze dzieci.
Moja mala ma teraz 31 miesiecy, czyli 2.5 roku,a od ponad pol roku wogule nie tyje. Na bilansie dwulatka warzyla 12 kilo i tak sie trzyma, jak cos przybedzie to potem zrzuci. Dobrze ze chociarz rosnie, ale tylko nogi, bylo 92 a teraz jest 98 rozmiar ubranek, gora nadal 86,i tak juz od roku.
Mysle ze potrzeba nam wiecej spokoju i rozluznienia. Kazda pociecha urosnie, ale w swoim czasie. :tak:

Do góry