reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dziecka

Mój chłopiec ma 22 miesiące i waży 10,3kg.Niby trochę mało ale nie przejmuję się tym bo widzę że dobrze się rozwija i niezły "diabełek" z niego;) Każde dziecko jest inne jedno może być w dzieciństwie za chude a potem męczyć się z nadwagą, a drugie grubsze a później nie mieć żadnego problemu z wagą.
Pozdrawiam.

reklama
Hej-mój synek ma 2-latka i 9miesięcy i waży 11,2kg.To jest bardzo mało nawet nie miesci sie w centylach.Zreszta od urodzenia miał problemy z waga i zawsze ledwo miescił sie w centylach-mało jadł ale przynajmiej pił mleko 2 lub 4-razy dziennie.Ale ob miesiąca przestał mi pic mleko i wogule prawie przestał jeśc to pojechałam bo pediatry dała skierowanie na badania i okazało sie że ma zamało żelaza-wiec zdstawał żelazo w zastrykach-bo nie chce mi zarzywac leków.I dostał coś na apetyt-wmiare je ale bardzo mało rzeczy-i nadal mi nie chce pic mleka.Nieraz mam tego dosyc!!!!!!!

no to ja mam kruszynę:) 87cm wzrostu i 12kg wagi - 2,5roku :) ale osiagneła już dokładnie 1/4 mojej wagi obecnej więc chyba żle nie jest :)

Moja Karinka ma 1 rok i 9 ms. pani pediatra twierdzi ze mała ma niedowagę (10kg waży) i powinna częściej jeść ,taka jest jej natura .Mam starszą córkę która w wieku Karinki ważyła mniej wiecej tyle samo, mam szczupłe dzieci i nic na to nie poradzi żadna pani pediatra dodam że mała wcale nie jest niejadkiem ma po prostu dobrą przemianę . Napiszcie dziewczyny ile ważą wasze pociechy mając ok.2 latek :laugh:

Mój mały jest w podobnym wieku i waży 15 kilo, ale o chłopczyk. Po czym widać niedowagę?? Ja nie przejmowałbym się, jeśli dziecko jest zdrowe i nie choruje .

mój ma niecałe dwa latka i ma 90 cm i 13.5 kg a starsza prawie 4-latka 102 cm i 15,5 kg. Co dziecko inaczzej

Ostatnia edycja:
Mój mały przy wzroście 86cm waży 12kg. Ale jest wcześniaczkiem więc nie histeryzuje. A problem jadłowstrętu właśnie przerabiamy: po nagłych wymiotach jadł tylko kaszki z mlekiem. Zrobiłam badania i okazało się że żelazo lekko poniżej normy. Teraz pije żelazo, do tego citropepsin na apetyt i jest dużo lepiej, przynajmniej zupy są zjadane:) No i zmieniliśmy klimat ale to już było planowane od dłuższego czasu i nie miało związku z apetytem małego:)

reklama
reklama
Do góry