Ja jestem na etapie zalatwiania lekarzy, narazie mamy umówiona rehabilitację prywatnie za dwa tyg, bylo dużo szukania i dzwonienia bo mało kto u nas rehabilituje ndt Bobath, ale idziemy ze skierowaniem do poradni psychologiczno pedagogicznej i oni też rehabilitują tylko musimy złożyć podanie i będą je rozpatrywaći wtedy będzie u tej samej Pani ale na fundusz, kolejne to złożenie wniosku do PCPR o niepełnosprawność bo wtedy też dziecko dostaje więcej godzin WWR logopedy i rehabilitacji i to jutro muszę wniosek złożyć, także najpierw lekarz rodzinny i pierwsza wizyta i szczepienie, i muszę jeszcze recepty wziąć i skierowanie na bioderka, potem poradnia psychologiczna pedagogiczna a potem powiatowe centrum pomocy rodzinie i tam wniosek o niepełnosprawność, w przyszłym tygodniu syn ma okulistę i psychologa w poradni psychologiczno pedagogicznej i jeszcze prywatnie logopedę a za dwa tygodnie corka ma rehabilitację i neurologa, jeszcze mam dzwonić do drugiego neurologa prywatnie bo może się zwolnić termin bo swój termin mamy dopiero na luty, pulmolog już załatwiony, nefrolog w zasadzie też, tu chyba wystarczy tylko gdyby coś się działo to wtedy bo, u neurologa napewno będą kontrolne USG glowy, rehabilitacja co tydzień, jeszcze co tydzień logopeda syna, a córką też ma skierowanie do logopedy na masaz buzi, kontrolne echo serca w grudniu w Prokocimu a poradnia genetyczna za rok też Prokocim już umowiona.Jeszcze jesli córka dostanie niepełnosprawność to muszę od nowa składać do gminy wnioski o świadczenie rodzinne, pewnie z uwzględnieniem niepełnosprawnego dziecka w rodzinie bo tam jest ten dodatek, i powiedzcie mi bo były tu mamy kadrowe i prawniczki. Jestem zarejestrowana w PUP jako bezrobotna i tam ubezpieczona i złożyłam tam o urlop macierzyński i mam dzwonić dopiero za rok, jeżeli dostanę to opiekuńcze 1850 zł to mam to zgłaszać do UP? Jak wtedy z ubezpieczeniem? I czy wyrejestruja mnie jako bezrobotna? Bo wiadomo że jeżeli sprawuje opiekę nad niepełnosprawnym dzieckiem to nie podejmę pracy. Mała ma się dobrze, a imię pozostawie anonimowe
ale jest bardzo ładnie.