reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wada Serca Zespół Downa u Plodu

reklama
U mnie sam test pappa wykazał ryzyko zd 1:6, usg wyszło idealnie, powtórzyliśmy jeszcze usg u dwóch innych specjalistów, oba również wyszły idealnie. Ciąża była zagrożona, w związku z czym nie zdecydowaliśmy się na amnio. 12 marca urodziłam zdrową córeczkę.
Ja mialam 1:150 jakos...36 lat..dziecko zdrowe przeziernisc 2.0 byla..zrobilam 3 dodatkowe prenatalne wykluczylo zd

Patrycja 35 czy badania prenatalne byly tylko usg? Ja tez wczoraj byłam u innego lekarza i wynik wyszedl inny. Przy pierwszym badaniu wynik wyszedl 1:44 a we wczorajszym 1:560

U nas po wizycie u lekarza rehabilitacyjii i mamy zalecenie na motorze Ndt Bobath raz w tygodniu, tylko teraz muszę szukać fizjoterapeuty który się tym zajmuje i on mnie ma nauczyć żeby w domu codziennie ćwiczyć a może podejrze coś na YouTube albo macie jakieś linki lub opisy tej motody

Dziewczyny, nie róbcie tutaj wątku o badaniach, od tego jest wątek o amnio, tam jest cała masa dziewczyn z przeróżnymi doświadczeniami.
@NewMom na YouTube jest sporo filmików o metodzie Bobath, popatrzę i jak znajdę coś konkretnego to podeślę.
Cały czas mocno Wam kibicuję, jesteś niesamowicie silną kobietą i mamą, najcudowniejszą jaką ta mała istotka mogła sobie wyśnić. Może ominęłam, jak córeczka ma na imię?

U nas po wizycie u lekarza rehabilitacyjii i mamy zalecenie na motorze Ndt Bobath raz w tygodniu, tylko teraz muszę szukać fizjoterapeuty który się tym zajmuje i on mnie ma nauczyć żeby w domu codziennie ćwiczyć a może podejrze coś na YouTube albo macie jakieś linki lub opisy tej motody
Wpisz w net Zawoitkowski bobath i wyskoczy ci mnóstwo filmików. On fajnie pokazuje różne rzeczy. Jestnostwo tego, jak będę wysyłać linki, to strony zabraknie. W zależności co chcesz, czy przewijanie, podnoszenie, odkładanie, kąpiel, ubieranie, rozbieranie, itp. On fajnie o tym opowiada obok tego, co pokazuje. Dla ciebie najważniejsza jest pielęgnacja, bo jej prawidłowy sposób to rehabilitacja. Póki co więcej nie trzeba. Potem wejdzie już rehabilitant

reklama
Do góry