Fluoxetine
Początkująca w BB
Czytam tak Wasze wypowiedzi dziewczyny i część z nich wydaje mi się nieco oderwana od rzeczywistości. Tak, można obserwować dzieciaki-cudaki, można mieć w głowie to, że dzieci z zespołem Downa są słodkie i empatyczne, ale nie zapominajmy, że to jest poważny zespół genetyczny, który moze się wiązać z mnóstwem wad towarzyszących. Do tego: dzieci się ma, by kiedyś się usamodzielniły, nie można patrzeć na zespół Downa jedynie przez pryzmat małego dziecka, warto sięgnąć głębiej i pomyśleć o tym, że kiedyś to słodkie dziecko stanie się 30-40 latkiem z zaawansowanym Alzheimerem, bo tak działa ten zespół. My wtedy będziemy starszymi paniami, a państwo niewiele pomaga...
Piszę to z perspektywy osoby, która jest w 19 tygodniu ciąży, wie że jej dziecko ma zespół Downa i naprawdę bije się z myślami co zrobić. Jeśli nie znalazłyście się w podobnej sytuacji to naprawdę łatwo się mówi "pokochasz, dasz radę"- wiem, bo sama kiedyś tak mówiłam. Teraz stoję po tej drugiej stronie i tu naprawdę nie jest lekko, dlatego doskonale rozumiem NewMom: pamiętaj, że masz pełne prawo czuć wszystko, co czujesz.
Piszę to z perspektywy osoby, która jest w 19 tygodniu ciąży, wie że jej dziecko ma zespół Downa i naprawdę bije się z myślami co zrobić. Jeśli nie znalazłyście się w podobnej sytuacji to naprawdę łatwo się mówi "pokochasz, dasz radę"- wiem, bo sama kiedyś tak mówiłam. Teraz stoję po tej drugiej stronie i tu naprawdę nie jest lekko, dlatego doskonale rozumiem NewMom: pamiętaj, że masz pełne prawo czuć wszystko, co czujesz.