reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wada Serca Zespół Downa u Plodu

reklama
Jak poszło? Wiesz już coś? Masakra takie sytuacje i nawet do maleńkiej nie możesz pójść...😞

Synowi jeszcze doszła rehabilitacja Vojta, jesteśmy po wizycie u lekarza rehabilitacji, teraz muszę mu znaleźć rehabilitacje narazie prywatnie, i zapisać się na fundusz ale terminy są dalekie a jak załatwimy Kraków tzn konsultacje w sprawie zeza to wystąpić dla niego o niepełnosprawnośc, może dostanie choć w stopniu lekkim, byłoby lepiej to wszystko ogarnąć bo ja już pekam....

Synowi jeszcze doszła rehabilitacja Vojta, jesteśmy po wizycie u lekarza rehabilitacji, teraz muszę mu znaleźć rehabilitacje narazie prywatnie, i zapisać się na fundusz ale terminy są dalekie a jak załatwimy Kraków tzn konsultacje w sprawie zeza to wystąpić dla niego o niepełnosprawnośc, może dostanie choć w stopniu lekkim, byłoby lepiej to wszystko ogarnąć bo ja już pekam....
W Krakowie na prochowej jest ośrodek, który pracuje metoda Vojty. My mieliśmy wizytę raz w miesiącu, a reszta w domu do robienia
[emoji110][emoji110][emoji110] Za operację dziewczynki [emoji3590]

Kochana, dzieci do 16-go roku życia nie mają żadnego stopnia niepełnosprawnosci. Stopnie takie jak lekki itd. są przyznawane dopiero po 16-tym roku zycia. Wczesniej dzieci są po prostu niepełnosprawne. :)

Wszyscy trzymamy kciuki za operację malutkiej. Trzymajcie się cieplutko.

Ja jestem w podobnej sytuacji.... Po teście pappa wyszło mi ryzyko pośrednie...1 na 678.... Diagnozowano Nas z poradnia genetyki. Amniopunkcja została wykluczona...zaproponowano test wolnego DNA...Wstrzymaliśmy się do drugich badan prenatalnych które mam mieć 27 lipca. Dodam,że przy pierwszym USG wszystko wyszło pięknie. Kość nosowa widoczna, wszystkie paramentry właściwe.... ☹️ kazdego dnia myślę o tym....☹️

reklama
Ja jestem w podobnej sytuacji.... Po teście pappa wyszło mi ryzyko pośrednie...1 na 678.... Diagnozowano Nas z poradnia genetyki. Amniopunkcja została wykluczona...zaproponowano test wolnego DNA...Wstrzymaliśmy się do drugich badan prenatalnych które mam mieć 27 lipca. Dodam,że przy pierwszym USG wszystko wyszło pięknie. Kość nosowa widoczna, wszystkie paramentry właściwe.... ☹️ kazdego dnia myślę o tym....☹️

Ja przeplakalam już nie jedna noc... Ale postanowilismy,że nie będziemy robić testu...wierzymy,że to tylko statystyki ☹️ gdyby nie test Pappa cieszylabym się z tego co powiedział lekarz... Po wynikach załamałam się całkowicie...Wiem jedno...cokolwiek by nie było urodzę dziecko i będę kochać je najmocniej jak się da... Mam 31 lat to również moja pierwsza ciąża...
Cześć. Kestem ciekawa jak skończyła sie Twoja historia? Co z dzidziusiem?

Do góry