reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Z testami tego rodzaju niestety tak jest - najpierw zrobiłam w poniedziałek, była lekka kreska, wiec uradowana poleciałam na betę i była ok 3,8. Pomyślałam, ze to resztki Ovitrelle. W środę tej samej firmy test nie pokazał totalnie nic, ale oczywiście poszłam na betę i była ok 8,5. W czwartek znowu coś pokazał, a w piątek znowu totalnie nic. Już totalnie zrezygnowana, ze to biochem poszłam na betę, a tam ok 43 🤦🏻‍♀️ Przy takich mały wartościach te tańsze testy niestety płatają takie figle. W moim przypadku wyszedł pozytywny przy wartości poniżej 5, a przy ponad 40 biel vizira. W mojej ocenie najbardziej wiarygodne są Pinki strumieniowe, te super czule.
Ta moja krótka historia mi uświadomiła, ze w ciągłych radach, by iść na betę jednak jest coś sensownego 🤣
Ja po ostatnich przygodach też już się nauczyłam - tylko po becie z krwi można się nastawiać :D

reklama
Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, mam już jedno dziecko, moje cykle są średnio 33 dniowe, od 32 do 36 nawet. Owulacja w tym miesiącu powinna nastąpić 24.08, natomiast objawy były 19.08 pierwszy raz przesunęła mi się tak wcześnie. Z powodu częstych wyjazdów meza „żegnaliśmy” się 12.08, dokładnie z 12 na 13, 8/9 dzień cyklu czyli 7, 6 dni przed owulacja, a gdyby założyć ze zaczęła się w nocy, czego nie sprawdzałam to nawet 5. Dzisiaj mam 22 dzień cyklu z aplikacji okres przy późniejszej owulacji powinnam mieć 7 września, natomiast z objawów 2. Dzisiaj jest 7dpo, test negatywny, temperatura 37.1 i kłucie prawego jajnika, myślicie ze plemniki tyle wytrwały i jest szansa z tego na ciaze ? Kiedy mogę spróbować z beta ?

Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, mam już jedno dziecko, moje cykle są średnio 33 dniowe, od 32 do 36 nawet. Owulacja w tym miesiącu powinna nastąpić 24.08, natomiast objawy były 19.08 pierwszy raz przesunęła mi się tak wcześnie. Z powodu częstych wyjazdów meza „żegnaliśmy” się 12.08, dokładnie z 12 na 13, 8/9 dzień cyklu czyli 7, 6 dni przed owulacja, a gdyby założyć ze zaczęła się w nocy, czego nie sprawdzałam to nawet 5. Dzisiaj mam 22 dzień cyklu z aplikacji okres przy późniejszej owulacji powinnam mieć 7 września, natomiast z objawów 2. Dzisiaj jest 7dpo, test negatywny, temperatura 37.1 i kłucie prawego jajnika, myślicie ze plemniki tyle wytrwały i jest szansa z tego na ciaze ? Kiedy mogę spróbować z beta ?
jeśli seks był 13 a owulka rzeczywiście 19 (jeśli stwierdzasz to tylko po objawach to tak naprawde nie waidomo kiedy owulacja była) to raczej nie ma szans na ciażę.

Plemniki żyją około 2-3 dni. Te najsilniejsze w odpowiednich warunkach mogą przetrwać 5 dni. Widziałam gdzieś bafania, które udowodniły ze najsilniejsze plemniki mogą żyć 7 dni ale muszą być na prawdę dobrej jakości.

Cześć. Jestem nowa. Na sierpień się nie zapisuje do Was... Jutro wypada mi dzień okresu także czekam z niecierpliwością na @ i jak najszybciej chcę zacząć nowy cykl, dziś jestem jakieś 13dpo, ale testy negatywne. Cykle 29dniowe. Staramy się z mężem już dłuższy czas, ale tak na serio od ok 5 msc.
Czekam na wrześniowy wątek i dopiero się do Was zapiszę. Czytam Was od bardzo dawna, ale jakoś nie miałam odwagi napisać.

Z tym, ze tak jak możliwe są 5 dniowe ironmany, to tez trzeba podkreślić, ze istnieje również odwrotna sytuacja. Plemnik może po kilku godzinach umrzeć w pochwie jeśli środowisko jest niesprzyjające tzn- kwaśny odczyn bądź gesty niepłodny śluz.

Wniosek z tego taki, ze mogły umrzeć o 3 w nocy bądź 120h później 🤷🏼‍♀️

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cześć. Jestem nowa. Na sierpień się nie zapisuje do Was... Jutro wypada mi dzień okresu także czekam z niecierpliwością na @ i jak najszybciej chcę zacząć nowy cykl, dziś jestem jakieś 13dpo, ale testy negatywne. Cykle 29dniowe. Staramy się z mężem już dłuższy czas, ale tak na serio od ok 5 msc.
Czekam na wrześniowy wątek i dopiero się do Was zapiszę. Czytam Was od bardzo dawna, ale jakoś nie miałam odwagi napisać.
hejo! rozgość się :)

Do góry