reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

reklama
Jak tam dziewczyny, testujcie trochę?
U mnie 8 dzień cyklu i temperatura cały czas w gorę... powiem szczerze, że nieprzyjemne uczucie dla mnie jest mierzyć tą temperaturę...ale czego sie nie robi, by sprawdzić wszystko, co mozna sprawdzić samemu, nadal nie wiem czy robię to poprawnie... no ale śledzę z zainteresowaniem ten cykl...i czekam na wrześniowy wątek 😃🥰
Ja już dostaje kociokwiku haha już bym zrobiła test ale dopiero jestem 9 dni po zastrzyku 🤫🤯

nie tylko robię z pierwszego moczu, robię rano i wieczorem.

Ogólnie tego typu testów raczej nie robi się rano z pierwszego moczu.
Jak już chcesz też rano to tak koło 11-12 moim zdaniem najwcześniej. Na początek warto też robić popołudniu tak np. koło 17 i wieczorem do 22.
No i tak jak dziewczyny piszą stałe godziny. Do tego polecam aplikację premom

A dlaczego robisz z pierwszego moczu.... nie robi się z pierwszego moczu tak pisze instrukcja( to są chyba domowe labolatorium?) Wynik mógł zostać sfalszowany

Tak to wygląda
Temperatura z dziś 36.74

Załączniki

• d7f57173-5c9a-4088-ad36-9beec538c27d.jpeg
    d7f57173-5c9a-4088-ad36-9beec538c27d.jpeg
    23,9 KB · Wyświetleń: 69
Ogólnie tego typu testów raczej nie robi się rano z pierwszego moczu.
Jak już chcesz też rano to tak koło 11-12 moim zdaniem najwcześniej. Na początek warto też robić popołudniu tak np. koło 17 i wieczorem do 22.
No i tak jak dziewczyny piszą stałe godziny. Do tego polecam aplikację premom
niestety mogę robić rano lub wieczorem chyba, że mam wolne od pracy to w innych godzinach
W takim razie będę robiła tylko wieczorem okolo 22.30👍🏼 dziękuję za radę

reklama
Poszłam na betę, żeby się nie oszukiwać niepotrzebnie, gdyby znów oszukiwał
Z testami tego rodzaju niestety tak jest - najpierw zrobiłam w poniedziałek, była lekka kreska, wiec uradowana poleciałam na betę i była ok 3,8. Pomyślałam, ze to resztki Ovitrelle. W środę tej samej firmy test nie pokazał totalnie nic, ale oczywiście poszłam na betę i była ok 8,5. W czwartek znowu coś pokazał, a w piątek znowu totalnie nic. Już totalnie zrezygnowana, ze to biochem poszłam na betę, a tam ok 43 🤦🏻‍♀️ Przy takich mały wartościach te tańsze testy niestety płatają takie figle. W moim przypadku wyszedł pozytywny przy wartości poniżej 5, a przy ponad 40 biel vizira. W mojej ocenie najbardziej wiarygodne są Pinki strumieniowe, te super czule.
Ta moja krótka historia mi uświadomiła, ze w ciągłych radach, by iść na betę jednak jest coś sensownego 🤣

Do góry