reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Z testami tego rodzaju niestety tak jest - najpierw zrobiłam w poniedziałek, była lekka kreska, wiec uradowana poleciałam na betę i była ok 3,8. Pomyślałam, ze to resztki Ovitrelle. W środę tej samej firmy test nie pokazał totalnie nic, ale oczywiście poszłam na betę i była ok 8,5. W czwartek znowu coś pokazał, a w piątek znowu totalnie nic. Już totalnie zrezygnowana, ze to biochem poszłam na betę, a tam ok 43 🤦🏻‍♀️ Przy takich mały wartościach te tańsze testy niestety płatają takie figle. W moim przypadku wyszedł pozytywny przy wartości poniżej 5, a przy ponad 40 biel vizira. W mojej ocenie najbardziej wiarygodne są Pinki strumieniowe, te super czule.
Ta moja krótka historia mi uświadomiła, ze w ciągłych radach, by iść na betę jednak jest coś sensownego 🤣
Ja po ostatnich przygodach też już się nauczyłam - tylko po becie z krwi można się nastawiać :D

reklama
Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, mam już jedno dziecko, moje cykle są średnio 33 dniowe, od 32 do 36 nawet. Owulacja w tym miesiącu powinna nastąpić 24.08, natomiast objawy były 19.08 pierwszy raz przesunęła mi się tak wcześnie. Z powodu częstych wyjazdów meza „żegnaliśmy” się 12.08, dokładnie z 12 na 13, 8/9 dzień cyklu czyli 7, 6 dni przed owulacja, a gdyby założyć ze zaczęła się w nocy, czego nie sprawdzałam to nawet 5. Dzisiaj mam 22 dzień cyklu z aplikacji okres przy późniejszej owulacji powinnam mieć 7 września, natomiast z objawów 2. Dzisiaj jest 7dpo, test negatywny, temperatura 37.1 i kłucie prawego jajnika, myślicie ze plemniki tyle wytrwały i jest szansa z tego na ciaze ? Kiedy mogę spróbować z beta ?

Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, mam już jedno dziecko, moje cykle są średnio 33 dniowe, od 32 do 36 nawet. Owulacja w tym miesiącu powinna nastąpić 24.08, natomiast objawy były 19.08 pierwszy raz przesunęła mi się tak wcześnie. Z powodu częstych wyjazdów meza „żegnaliśmy” się 12.08, dokładnie z 12 na 13, 8/9 dzień cyklu czyli 7, 6 dni przed owulacja, a gdyby założyć ze zaczęła się w nocy, czego nie sprawdzałam to nawet 5. Dzisiaj mam 22 dzień cyklu z aplikacji okres przy późniejszej owulacji powinnam mieć 7 września, natomiast z objawów 2. Dzisiaj jest 7dpo, test negatywny, temperatura 37.1 i kłucie prawego jajnika, myślicie ze plemniki tyle wytrwały i jest szansa z tego na ciaze ? Kiedy mogę spróbować z beta ?
jeśli seks był 13 a owulka rzeczywiście 19 (jeśli stwierdzasz to tylko po objawach to tak naprawde nie waidomo kiedy owulacja była) to raczej nie ma szans na ciażę.

Plemniki żyją około 2-3 dni. Te najsilniejsze w odpowiednich warunkach mogą przetrwać 5 dni. Widziałam gdzieś bafania, które udowodniły ze najsilniejsze plemniki mogą żyć 7 dni ale muszą być na prawdę dobrej jakości.

Cześć. Jestem nowa. Na sierpień się nie zapisuje do Was... Jutro wypada mi dzień okresu także czekam z niecierpliwością na @ i jak najszybciej chcę zacząć nowy cykl, dziś jestem jakieś 13dpo, ale testy negatywne. Cykle 29dniowe. Staramy się z mężem już dłuższy czas, ale tak na serio od ok 5 msc.
Czekam na wrześniowy wątek i dopiero się do Was zapiszę. Czytam Was od bardzo dawna, ale jakoś nie miałam odwagi napisać.

Z tym, ze tak jak możliwe są 5 dniowe ironmany, to tez trzeba podkreślić, ze istnieje również odwrotna sytuacja. Plemnik może po kilku godzinach umrzeć w pochwie jeśli środowisko jest niesprzyjające tzn- kwaśny odczyn bądź gesty niepłodny śluz.

Wniosek z tego taki, ze mogły umrzeć o 3 w nocy bądź 120h później 🤷🏼‍♀️

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cześć. Jestem nowa. Na sierpień się nie zapisuje do Was... Jutro wypada mi dzień okresu także czekam z niecierpliwością na @ i jak najszybciej chcę zacząć nowy cykl, dziś jestem jakieś 13dpo, ale testy negatywne. Cykle 29dniowe. Staramy się z mężem już dłuższy czas, ale tak na serio od ok 5 msc.
Czekam na wrześniowy wątek i dopiero się do Was zapiszę. Czytam Was od bardzo dawna, ale jakoś nie miałam odwagi napisać.
hejo! rozgość się :)

Do góry