reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Chyba 21.08 lub 23.08 ale u mnie 0.5% szans na ciążę, bo 1.08 ostatni seks, owu prognozowana kalendarzykiem 5.08, 7.08, 13.08...jesli sie nie przesunęla wczesniej a plemniki nie byly stalowe to raczej nici z tego. Stąd tez urlopuje, drinkuje, zrobilam tatuaż...wiem, ze tu szanse znikome w tym cyklu.
To ty masz taka długa fazę lutealna?

reklama
Chyba 21.08 lub 23.08 ale u mnie 0.5% szans na ciążę, bo 1.08 ostatni seks, owu prognozowana kalendarzykiem 5.08, 7.08, 13.08...jesli sie nie przesunęla wczesniej a plemniki nie byly stalowe to raczej nici z tego. Stąd tez urlopuje, drinkuje, zrobilam tatuaż...wiem, ze tu szanse znikome w tym cyklu.
Edit....nie doczytałam.ze sex 1.08...A nie że owu..

niby wakacje, niby nie ma szans, niby nie schizujesz a robisz test ciążowy w publicznej toalecie dzień po owulacji? Skoro okres 23.08 to owu miałaś około dwa dni temu 🤷🏻‍♀️

To do okresu daleko jeszcze, nie miało prawa Ci nic wyjść na teście 😉

Powinna byc max 16 dni? Jeden z kalendarzyków prognozuje mi okres na 18.08 czyli za 7 dni
Czekaj...to mam rozumieć że każdy kalendarzyk pokazuje Ci np owu i okres w inne dni?Bo ja np jak to sprawdzałam na kilku kalendarzykach to mi się daty pokrywaly. Na każdym pokazywał ten sam dzień np okresu
A z tego co ty piszesz i ja rozumiem ,to używasz kilku kalendarzykow, i daty okresu nie są zgodne,no chyba że wpisujesz na każdym inną długość cyklu, to wtedy wszystko jasne

reklama
Hejo! Byłam dziś u ginekologa z wynikami, mówi, że nie ma źle! I nie ma się co martwić, mam brać jutro lamette a potem Ovitrelle, żeby spróbować :) i zaprosił mnie za 2 tyg do siebie na oddział na 4 dni żeby pobadać od a do z hormony, cukier itp. Kurde, może nie będzie tak źle :)
A w którym będziesz dniu cyklu jak będziesz w tym szpitalu? Bo w działach na NFZ często te badania, które powinny być w 2-3 dniu cyklu robią w 14. I to jest totalnie niepotrzebne :(. Więc jeśli masz wybór terminy i wiesz jakie badania to postaraj się zrobić tak, żeby się tam znaleźć we właściwym dniu.
U mnie biało.
Już nie liczę na cud.

Bardzo mnie ta biel zdziwiła bo piersi bolą strasznie, a nigdy tak nie było 🤷🏼‍♀️

Może jednak ten wrzesień…
Niestety ból piersi nie jest objawem ciąży, bo inaczej wiele z nas co miesiąc byłoby w ciąży :-(.

Do góry