reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Na spokojnie dziewczyny 😊 szkoda nerw 🍀 myślę, że każda z nas wiele przeszła starając się o dzidzie 😊 każda z nas ma nadzieję, że może przesunęła się jednak owulacja akurat na dzień przytulaskow 😊 i nadzieję na dwie kreseczki na teście 🤞 wspierajmy się tu po prostu nawet jeśli wydaje nam się, że setny test "dla pewności" jest bez sensu. Nie zabierajmy sobie radości z sikania na testy (jakiekolwiek) 🍀🍀
Ja tylko zapytała, bez żadnych chamskich czy złośliwych odzywek, ale widzę, ze to było tak „złe” pytanie, czy wyrażenie swojego zdania ( a podobno można) ze można mi chamsko dogryzać z pms czy wmawiać mi słowa których nie napisałam 😳 no sorki ale wtedy spokój mnie nie ogarnia. I nikomu radości z sikania odbierać nie zamierzam bo sama lubię 🤣👍

reklama
Ja tylko zapytała, bez żadnych chamskich czy złośliwych odzywek, ale widzę, ze to było tak „złe” pytanie, czy wyrażenie swojego zdania ( a podobno można) ze można mi chamsko dogryzać z pms czy wmawiać mi słowa których nie napisałam 😳 no sorki ale wtedy spokój mnie nie ogarnia. I nikomu radości z sikania odbierać nie zamierzam bo sama lubię 🤣👍
Mamy już tak przewalone z tymi staraniami, ze szkoda sobie dowalać kłótni w jedynym miejscu gdzie wszystkie się rozumiemy i powinnyśmy się wspierac ;) Wiem, ze chodziło Ci o to, ze te kilka dni to naprawdę dużo i by podejść do tego racjonalnie. To jest fakt, standardowo plemniki tyle nie żyją. Natomiast nie dziwie sie tez @black_angel, że zrobiło się jej smutno na to, ze oszukuje sama siebie. Chyba kazda z nas to robi, bo to taka reakcja obronna?
Udajemy, ze nas nie rusza negatywny test, bo „w tym miesiącu mamy urodziny brata to akurat będzie można się napić”. Ściemniamy, ze przewidziałysmy negatywny wynik, bo „w sumie seks był tylko dwa razy” . Mówimy, ze nie liczymy na ciąże z seksu 5 dni przed owulacją, ale w głębi serca jest inaczej. To oszukiwanie pomaga łatwiej przyjąć ewentualną porażkę, wiesz, ze niby byłyśmy na nią gotowe ;)

Laski, zgoda i rzucać tu pozytywne testy! ☘️

Mamy już tak przewalone z tymi staraniami, ze szkoda sobie dowalać kłótni w jedynym miejscu gdzie wszystkie się rozumiemy i powinnyśmy się wspierac ;) Wiem, ze chodziło Ci o to, ze te kilka dni to naprawdę dużo i by podejść do tego racjonalnie. To jest fakt, standardowo plemniki tyle nie żyją. Natomiast nie dziwie sie tez @black_angel , ze zrobiło się jej smutno na to, ze oszukuje sama siebie. Chyba kazda z nas to robi, bo to taka reakcja obronna?
Udajemy, ze nas nie rusza negatywny test, bo „w tym miesiącu mamy urodziny brata to akurat będzie można się napić”. Ściemniamy, ze przewidziałysmy negatywny wynik, bo „w sumie seks był tylko dwa razy” . Mówimy, ze nie liczymy na ciąże z seksu 5 dni przed owulacją, ale w głębi serca jest inaczej. To oszukiwanie pomaga łatwiej przyjąć porażkę, wiesz, ze niby byłyśmy na nią gotowe ;)

Laski, zgoda i rzucać tu pozytywne testy! ☘️
Ja to naprawdę rozumiem i dlatego napisałam, ze jeśli się mylę to przepraszam, bo nie pislalam tego by ja urazić. Owszem, pewnie wiele z nas się oszukuje gdzies w głębi serca tak jak mówisz, ja tylko nie rozumiem tego przekonywania o tym innych, o to mi chodziło z tym oszukiwaniem. Jeśli to było przykre to serio nie chcialam. Ale czy jej odpowiedz była miła ? Albo czy wmawianie mi czegoś, czego nie powiedzialam jest okej ? Sorry, ale nie nie jest. Nie będę się licytować bo nie o to chodzi i nie na tym mi zależy. Ale nie chce by ktoś mowil mi również, ze moje „powodzenia” jest nie szczere, bo to jest dopiero smutne.

Mój mi powiedział, że 2,11 w ciąży to w porządku wynik i mam się go nie czepiać - natomiast ponad 3 to już mi się dużo wydaje :)
Ja miałam dwa razy badane raz mi wyszło 2.1 raz 2.0. Jakoś tak. Gin powiedział, że w normalnych okolicznościach wynik jest spoko, zwłaszcza że miałam robione również inne badania plus usg tarczycy. Powiedziała, że gdyby nie to że się staram to nie przepisałaby mi euthyroxu. Ale muszę się przyznać że jeszcze nie wykupiłam recepty 🤣 Muszę to na dniach zrobić.

Każda z nas siedząca na tym forum pragnie jednego…
By za 9 miesięcy w jej ramionach pojawiło się zdrowe dziecko..

To pragnienie powoduje czasami w nas:
Zlosc
Frustracje
Zazdrość
Smutek..
to całkowicie normalne… bo tak bardzo się staramy by nasze życzenie się spełniło.
Staramy się wierzyć w to ze się uda.. staramy się nie wierzyć myśląc, że to pomoże.
Łapiemy się wszystkiego by osiągnąć swój cel..

Załączniki

• 23899C6A-8C0E-4629-BD59-1D6B7F83430A.png
    23899C6A-8C0E-4629-BD59-1D6B7F83430A.png
    223,8 KB · Wyświetleń: 56
  • A19A30AF-7E26-42B6-A2F3-E2388D6B228D.jpeg
    A19A30AF-7E26-42B6-A2F3-E2388D6B228D.jpeg
    2,2 MB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry