reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Dziewczyny korci mnie zrobić test🙈 ale jest za wcześnie bo 6dpo. Te dni to wieczność 😅 Jak zrobię beta hcg w poniedziałek to coś by było? Czy dać sobie na wstrzymanie 😀

reklama
U mnie paski owu blade jak sciana już, a nadal pobolewa mnie brzuch juz 3 dzien, ale delikatnie, ale jaja bylyby gdyby plemnik specjalista z poniedziałku zaplodnilby moją komorke bo owu wcześniej wypadlaby niz kalendarzyk przewidział 🤣😂
A powiedz mi po co robisz teraz testy owulacyjne skoro mowilas, ze z mężem widzisz się dopiero 15.08 ? Chcesz sama dla siebie wiedzieć kiedy może być owulacja ? Nie gniewaj się bo absolutnie nie mówię tego złośliwie, ale mam wrazenie, ze niby pół żartem ale pół serio, wierzysz, ze ten seks z poniedziałku coś zdziała ( czego Ci życzę oczywiście) a dla mnie takie myślenie jest krzywdzące sama siebie - ale jeśli się mylę to wybacz 🤷‍♀️

A powiedz mi po co robisz teraz testy owulacyjne skoro mowilas, ze z mężem widzisz się dopiero 15.08 ? Chcesz sama dla siebie wiedzieć kiedy może być owulacja ? Nie gniewaj się bo absolutnie nie mówię tego złośliwie, ale mam wrazenie, ze niby pół żartem ale pół serio, wierzysz, ze ten seks z poniedziałku coś zdziała ( czego Ci życzę oczywiście) a dla mnie takie myślenie jest krzywdzące sama siebie - ale jeśli się mylę to wybacz 🤷‍♀️
Nie wiem co krzywdzącego jest w robieniu testów owu? Przecież bez monitorongu z cyklem ktory waha sie od 26 do 34 dni tak na prawde noe wiesz kiedy będzie pik, więc ja zaczełam je robić jakoś tak 2 dni po zakonczonej miesiące ktora zaczeła się 23.07 i przez ten czas 2 kreski aczkolwiek nie byl to pozytywny test tak orzekłysmy tu wspolnie był tylko 3.08 a dzisiaj mam 15 dzień cyklu już i od 3.08 tylko białe albo cienie.... przestać należy w dniu piku, ale spokojnie wzielam 1 paczkę i ja skonczylam dziś, więc juz nie moge sledzić owu a szkodaaaa... dobrze sobie zrobić rozeznanie w cyklu nie korzystając z monitoringu. .. co do nadziei, no jasne, a czemu nie, tu jest mnostwo dziewczyn , kazda z nich ma taką samą nadzieję jak ja i pewnie co 3 podobnie procentową szansę na spelnienie nadziei. Czy krzywdzę tym siebie? Nie sądzę, bez przesady, z powodu braku ciąży nie skoczę z okna, druga sprawa, nadzieja a szanse jakie mam w tym cyklu, wierz mi na pewno negatywny test w tym miesiącu nie zdoluje mnie bardziej niz w poprzednich miesiącach, ba nawet tym razem pod latarkę cieni nie będę szukać 😂🤣😂🤣 ale test zrobię, bo kto mi zabroni.
Z mężem spotkam sìę około 8 dni przed @ juz tylko na seks dla samej przyjemności, a wg kalendarzyków od ostatniego seksu do owu miało uplynać odpowiednio 4, 6 i 10 dni 🤣😂

Nie wiem co krzywdzącego jest w robieniu testów owu? Przecież bez monitorongu z cyklem ktory waha sie od 26 do 34 dni tak na prawde noe wiesz kiedy będzie pik, więc ja zaczełam je robić jakoś tak 2 dni po zakonczonej miesiące ktora zaczeła się 23.07 i przez ten czas 2 kreski aczkolwiek nie byl to pozytywny test tak orzekłysmy tu wspolnie był tylko 3.08 a dzisiaj mam 15 dzień cyklu już i od 3.08 tylko białe albo cienie.... przestać należy w dniu piku, ale spokojnie wzielam 1 paczkę i ja skonczylam dziś, więc juz nie moge sledzić owu a szkodaaaa... dobrze sobie zrobić rozeznanie w cyklu nie korzystając z monitoringu. .. co do nadziei, no jasne, a czemu nie, tu jest mnostwo dziewczyn , kazda z nich ma taką samą nadzieję jak ja i pewnie co 3 podobnie procentową szansę na spelnienie nadziei. Czy krzywdzę tym siebie? Nie sądzę, bez przesady, z powodu braku ciąży nie skoczę z okna, druga sprawa, nadzieja a szanse jakie mam w tym cyklu, wierz mi na pewno negatywny test w tym miesiącu nie zdoluje mnie bardziej niz w poprzednich miesiącach, ba nawet tym razem pod latarkę cieni nie będę szukać 😂🤣😂🤣 ale test zrobię, bo kto mi zabroni.
Z mężem spotkam sìę około 8 dni przed @ juz tylko na seks dla samej przyjemności, a wg kalendarzyków od ostatniego seksu do owu miało uplynać odpowiednio 4, 6 i 10 dni 🤣😂
Nie powiedziałam, ze krzywdzące jest testowanie ( bo zapytałam po co). Krzywdząca dla mnie jest taka wiara w to, ale oczywiście nikt Ci tego nie zabrania. Po prostu czasami czytając Twoje wpisy mam wrazenie, ze próbujesz nas tu przekonać, ze w takie „cuda” nie wierzysz i ze nie rozczaruje się biel na teście (no sorry ale dla mnie tak jest) a tak naprawdę na maksa się na to nakręcasz- przepraszam ale dla mnie to tak wyglada. Każdy robi jak uważa jasne, nic nie mam do monitorowania własnym sposobem cyklu, mówię tylko jak to wyglada z mojej strony, bo obserwuje Twoje wpisy już z zeszłego wątku lipcowego i odnoszę wrazenie, ze mówiąc ze się nie nakręcasz oszukujesz sama siebie. Podkreślam nie mam na celu urażenia Ciebie w żaden sposób, nie absolutnie. Kibicuje bardzo każdej z nas i o żadnym odpuszczaniu również nie mówię, po prostu stawiam na zdrowe racjonalne podejście. Niemniej trzymam kciuki i czekam na takie „cuda” ( ciąże z seksu 6,7,8 itd dni przed owulacja) bo wiem, ze się zdarzają i bardzo podnoszą na duchu, ale to dla mnie to dalej tylko cuda..

reklama
Krzywdzące? Ola 2 dzieci ma z plemników 7 dniowych....krzywdzące dla mnie byloby, gdybym liczyla na ciążę z niepokalanego poczęcia 😂😂🤣🤣 najbardziej dla mojego mózgu 🤯🤯🤯😬

Do góry