reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Jak juz wielokrotnie bylo pisane - to troche loteria...
Sa kobiety które szybko zachodzą, a pewnie jakby je przebadać to tez cos by sie znalazło...
Dokładnie. Wczoraj ze starym o tym gadaliśmy, że większość dzieciatych nie ma wzorowych wyników, a my się trzęsiemy jak coś odchodzi lekko od normy i nakładamy teorie, że to pewnie przez to się nie udaje.

reklama
tak, mi i gin i endo gin mówili, ze max 2. Na początku miałam 3,5 tsh i dostałam euthyrox 25, a jak spado mi do 2 z kawąłkiem to dostałam 50 i dopiero teraz jest ok.
Nawet wujek Google mówi max. 2.5😪
Więc jestem zła, bo to nie ja się muszę się znać, ale, że 3 lekarzy to w ogóle olało... Dobrze, że spojrzałam.

Dokładnie. Wczoraj ze starym o tym gadaliśmy, że większość dzieciatych nie ma wzorowych wyników, a my się trzęsiemy jak coś odchodzi lekko od normy i nakładamy teorie, że to pewnie przez to się nie udaje.
Oczywiście, że nie ma, ale są jakieś podstawowe badania, które powinny być okej. Ja mam małą diagnostyke, ale okazuje się, że tu jest kiepsko a wszyscy mówią, że wyniki badań są książkowe.

Dziewczyny dziękuję. Napisałam o zlecenie na ponowne badanie, zrobię i się umawiam do specjalisty 😊.
Teraz nie łudząc się czekam na okres, który mam nadzieje, że przyjdzie szybciej 🥰

Dziewczyny, co do TSH to nawet jeśli macie 3 czy 4 to nie utrudnia to zajścia w ciążę. Razem z TSH bada się Ft3 i Ft4, jeśli w nich są jakieś problemy to wtedy należy obniżać TSH.
W ostatnią ciążę zaszłam z TSH 5, dopiero w ciąży brałam leki na zbicie bo poszybowało w górę.

Dziewczyny, co do TSH to nawet jeśli macie 3 czy 4 to nie utrudnia to zajścia w ciążę. Razem z TSH bada się Ft3 i Ft4, jeśli w nich są jakieś problemy to wtedy należy obniżać TSH.
W ostatnią ciążę zaszłam z TSH 5, dopiero w ciąży brałam leki na zbicie bo poszybowało w górę.
Okej trochę mnie uspokoiłaś, ale ja już nie miałam badania Ft3 i Ft4 już zrobionego.

Nawet wujek Google mówi max. 2.5😪
Więc jestem zła, bo to nie ja się muszę się znać, ale, że 3 lekarzy to w ogóle olało... Dobrze, że spojrzałam.
powiem Ci, ze ja z tego forum dowiedziałam się więcej niż od lekarzy. Gdyby nie dziewczyny, nadal bym nie wiedziała, ze istnieje coś takiego jak histeroskopia i jakie mogą być powody plamień międzymiesiączkowych.

reklama
Jeszcze tylko dodam, że leki na tarczycę to nie Cukierki i należy je brać tylko kiedy jest to naprawdę konieczne. Trzeba pamiętać, że część z was które biorą np euthyrox nawet przy bardzo małych problemach z TSH będzie musiała brać go już do końca życia bo organizm się przyzwyczai do tego, że jest wspomagany lekami.

Do góry