reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

reklama
U mnie tak to wyglada😪
Screenshot_20220805_144054_com.google.android.apps.docs_edit_542119107578213.jpg

Dziewczyny jakbym was nie poczytała to bym myślała, że okej. 2 ginekologów to widziało, rodzinny i wiedział, że planujemy ciąże i mówili, że okej 😪
No trochę wysoko 😢
Mi jedna ginekolog mówiła, że chyba do 2 to maksymalnie w ciąży. Ale też nie będę się wymadrzac bo mogłam coś pomieszać bo akurat tsh miałam niskie

No trochę wysoko 😢
Mi jedna ginekolog mówiła, że chyba do 2 to maksymalnie w ciąży. Ale też nie będę się wymadrzac bo mogłam coś pomieszać bo akurat tsh miałam niskie
tak, mi i gin i endo gin mówili, ze max 2. Na początku miałam 3,5 tsh i dostałam euthyrox 25, a jak spado mi do 2 z kawąłkiem to dostałam 50 i dopiero teraz jest ok.

Ja powiem ci tak - mialam tsh 2.9, potem 2.7 - ginekolog zleciła konsultacje z endokrynologiem. Powiedzial ze ok wynik w normie. Ale tez poczytałam na forum że powinno być max 1.5 wiec umówiłam ginekologa-endokrynologa (podwójna specjalizacja). Inona powiedziała że to troche za duzo i trzeba zbic. Doatalam euthyrox 25 i tsh ok 1.6 - po 2 miesiącach brania zbadałam ponownie. Biore nadal, teraz 3 miesiąc.

Ja powiem ci tak - mialam tsh 2.9, potem 2.7 - ginekolog zleciła konsultacje z endokrynologiem. Powiedzial ze ok wynik w normie. Ale tez poczytałam na forum że powinno być max 1.5 wiec umówiłam ginekologa-endokrynologa (podwójna specjalizacja). Inona powiedziała że to troche za duzo i trzeba zbic. Doatalam euthyrox 25 i tsh ok 1.6 - po 2 miesiącach brania zbadałam ponownie. Biore nadal, teraz 3 miesiąc.
Zrobię ponownie badania, umowie się do lekarza i zobaczę co dalej. Moja przyjaciółka co prawda zaszła z mega sporym podwyższeniem i problemami, ale no po co nie zrobić coś co może być przyczyną 🙈.

Zrobię ponownie badania, umowie się do lekarza i zobaczę co dalej. Moja przyjaciółka co prawda zaszła z mega sporym podwyższeniem i problemami, ale no po co nie zrobić coś co może być przyczyną 🙈.
Jak juz wielokrotnie bylo pisane - to troche loteria...
Sa kobiety które szybko zachodzą, a pewnie jakby je przebadać to tez cos by sie znalazło...

Jak juz wielokrotnie bylo pisane - to troche loteria...
Sa kobiety które szybko zachodzą, a pewnie jakby je przebadać to tez cos by sie znalazło...
No dokładnie, akurat tsh to podstawa która się robi i trochę mnie zirytowało, że kilku lekarzy mówili, że jest okej po mimo, że badania robiłam przed planowaniem i w sumie dopiero patrząc po postach mnie tknęło zobaczyć ile u mnie.

reklama
Mój gin, który jest endo tez kazałby zbijać. Idealnie to w granicach 1. Zaszłam dwa razy w ciąży przy tsh ok 1,5. Zbijane rak z wysokości 2,5, a drugi raz z wysokości 1,98

Do góry