reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Kurcze, mam nadzieję, ze Twój progesteron będzie wskazywał, że owulacja jednak była :)
Ile dni po owu jestes?

A czy Twój lekarz mówił coś o tym ciałku żółtym kiedy może się pojawić? Ta lekarka, u której byłam to jakaś porażka. Z jednej strony mówi, że endometrium jakby co to super ale czy owu była to mi nie powie i mam czekac, cieszyć się seksem i ogólnie nie myśleć
powinnam być z moich wyliczeń 9dpo, natomiast z tego co on mówił to może być 6-7dpo, w każdym razie kazał zbadać proga w 21dc i to akurat dzisiaj. I dodał, że po grubości endometrium stwierdza, że progesteron powinien być ok.

Ogólnie powiedział, ze ponieważ nic nie widzi w sensie żadnej wskazówki, w którą stronę to może iść, to nie pozostaje nic innego jak czekać na okres 🙄

A cytując go: owulacja może była bardzo niedawno (czyli później niż obstawiałam), może wcale nie było i się pęcherzyk zapadł a może to ciałko żółte ale do tej ostatnio opcji „proszę się nie przywiązywać”.

Zgłupiałam.

W kolejnym cyklu zamierzam iść do kogoś innego…

reklama
powinnam być z moich wyliczeń 9dpo, natomiast z tego co on mówił to może być 6-7dpo, w każdym razie kazał zbadać proga w 21dc i to akurat dzisiaj. I dodał, że po grubości endometrium stwierdza, że progesteron powinien być ok.

Ogólnie powiedział, ze ponieważ nic nie widzi w sensie żadnej wskazówki, w którą stronę to może iść, to nie pozostaje nic innego jak czekać na okres 🙄

A cytując go: owulacja może była bardzo niedawno (czyli później niż obstawiałam), może wcale nie było i się pęcherzyk zapadł a może to ciałko żółte ale do tej ostatnio opcji „proszę się nie przywiązywać”.

Zgłupiałam.

W kolejnym cyklu zamierzam iść do kogoś innego…
O to zupełnie jak u mnie, serio 🙄
No to mam nadzieję, że jednak masz i ciałko żółte i ładnego proga 😊

Dzisiaj będą wyniki ?

często ginekolodzy maja inne zdanie na ten temat. Mój gonić który tez jest endo mówił mi, ze takie tsh dla endokrynologa jest ok, ale on prowadzi od lata badania na gen temat i jest wyczulony na puncie hormonów i wg niego z doświadczenia wie, ze nie jest ok. Na ciąże powinno być ok 1, ostatecznie 1,5. Pamietam jak odebrała wyniki tsh- 1,98. Ja Happy, ze jaki mam super wynik, a ten do mnie, ze mam brac euthyrox bo na ciąże to trochę za wysoko. Także tak…. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Ja mu ufam. Dzięki niemu dw staży w kitę szybko zaszłam w ciąże, które nie były łatwe i dwa razu zareagował w odpowiednim momencie i dzięki niemu mam zdrowe, żywe dzieci. A było blisko tego najgorszego..
Teraz sprawdziłam i tsh pod koniec października było 1.4... czyli niby ok. Eh, wizyta u ginekologa 16.08 to się wszystkiego dowiem

Jeszcze wczoraj miałam zakończyć leczenie zębów przed ciążą, ostatnie plombowanie a okazało się, że muszę mieć kanałówkę..także Jeszcze 2 wizyty, bo wczoraj zatruł zęba, który de facto nie bolał i juz nie zaboli :D

Ja ostatnio byłam u takiego na NFZ co stwierdził, że nie ma czegoś takiego jak ciąża (cytuję) chemiczna (mimo, że mu mówię o biochemicznej), a tą betę co miałam pozytywną to mój mózg wytworzył tak bardzo chce dziecka 😂🤣 No i jego zdaniem 3 tygodniową ciążę się uwidacznia na usg 🤯 Darmowy kabaret 😂🤣
To ten z Twojego rodzinnego miasta?

Tak właśnie było XD
Może po prostu dasz dziecku wybrać samemu płeć jak się urodzi. 😁

Apropos.
Jak byłam w ciąży i byłam na grupie na Fejsie w stylu "rodzę kiedyś tam" to uwierzcie, że pojawiały się tam posty w stylu: "byłam na badaniu i jestem załamana. Będę miała dziewczynkę a bardzo chciałam chłopca. Nie mogę przestać płakać i przestawić się, nie wyobrażam sobie wychowania dziewczynki"...

reklama
Może po prostu dasz dziecku wybrać samemu płeć jak się urodzi. 😁

Apropos.
Jak byłam w ciąży i byłam na grupie na Fejsie w stylu "rodzę kiedyś tam" to uwierzcie, że pojawiały się tam posty w stylu: "byłam na badaniu i jestem załamana. Będę miała dziewczynkę a bardzo chciałam chłopca. Nie mogę przestać płakać i przestawić się, nie wyobrażam sobie wychowania dziewczynki"...
Za późno, już znam płeć XD ale to nie miejsce na to ;)

Do góry