reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

reklama
dobre wyniki są to. Wiadomo, ze morfo gdyby była wyższa to byłoby lepiej, ale macie całkiem sporo plemników z bardzo ładnym ruchem. 1% z 200 mln plemników to co innego niż 1% z 30 mln, to jest ważne, żeby na to patrzeć całościowo. Reszta bez zarzutu, a nawet bardzo ładna. Wprowadziłabym supelki, sok pomidorowy, oleje i orzeszki brazylijskie, bo to nigdy nie zaszkodzi, ale same wyniki nie są złe.
o właśnie 😂

Temperaturę mierze w pochwie ..
Testy ten z czułością powyżej 25 pokazuje tylko 1 kreskę, a ten z czułością powyżej 30 wczoraj był cień A dziś jak widać już wyraźną kreska,do tego dzis zaczol mi pulsowac lewy jajnik(prawy odmówił posłuszeństwa).wiec mysle ,ze jestem blizej niz dalej owulki,,,jeśli dobrze rozumiem ,skok temperatury ma być po owulacji czyli po pęknięcie pęcherzyka?mam ten duphaston od soboty i boję się co teraz wziąść żeby nie bloknac np pęknięcia, a wątpię aby mi się udało do piątku załatwić gina prywatnie żeby iść to sprawdzić....chyba poprostu ten duphaston wezmę 2 dni później...

Według aplikacji temperatura spada w dniu owulacji. Tylko, żeby wiedzieć że to był ten dzień to kolejne 3 temperatury muszą być wyższe. O tym pisała @pluto_nova nie bardzo się da wstrzelić bo nie wiesz czy dzisiejszy spadek to faktycznie owulacja, bo nie masz jeszcze tych 3 wyższych temperatur

Generalnie co do testów to też widywałam takie sytuacje, że dziewczyny miały totalną biel, czy ducha, a następnego dnia mega pik. Czasem pik jest ciężko wyłapać bo jest krótki - znam dziewczynę co robi, aż 4 razy dziennie test bo inaczej duża szansa, że przegapi.

Niestety nie jest to takie proste u każdego i czasem naprawdę ciężko wyłapać. Dlatego najlepiej po prostu uprawiać regularny seks co max. 3 dni przez cały cykl

dobre wyniki są to. Wiadomo, ze morfo gdyby była wyższa to byłoby lepiej, ale macie całkiem sporo plemników z bardzo ładnym ruchem. 1% z 200 mln plemników to co innego niż 1% z 30 mln, to jest ważne, żeby na to patrzeć całościowo. Reszta bez zarzutu, a nawet bardzo ładna. Wprowadziłabym supelki, sok pomidorowy, oleje i orzeszki brazylijskie, bo to nigdy nie zaszkodzi, ale same wyniki nie są złe.
Dzięki wielkie za odpowiedź 🙏🏻. Właśnie mój się załamał i biedny się obwinia..😩. Ja też myślę, że całościowo nie jest tak źle, ale nie znam się i wolę poczekać na ostateczną opinię specjalisty. Ja miałam potwierdzoną owulację, działaliśmy w tym czasie i jutro przypadnie 12dpo. Robił też rozszerzone badania z krwi i wyszły ładnie. Raz nam się udało zajść, ale skończyło się poronieniem.

Dzięki wielkie za odpowiedź 🙏🏻. Właśnie mój się załamał i biedny się obwinia..😩. Ja też myślę, że całościowo nie jest tak źle, ale nie znam się i wolę poczekać na ostateczną opinię specjalisty. Ja miałam potwierdzoną owulację, działaliśmy w tym czasie i jutro przypadnie 12dpo. Robił też rozszerzone badania z krwi i wyszły ładnie. Raz nam się udało zajść, ale skończyło się poronieniem.
niech nawet tak nie myśli! I mam nadzieję, że teraz się nie obwinia za to poronienie! Jesteśmy po trzech, a mąż ma wyśmienite wyniki nasienia - przywołaj go do porządku 😉

jasne, że lepiej by było, zeby ta morfo była wyższa i że jakośtam może to utrudniać zajście, ale na bank nie przekreśla szans na naturalną ciążę.
Ps. Chcicałabym, żeby mój Stary miał takie wyniki :p

Zupełnie niepotrzebnie się obwinia. Z gorszymi wynikami dziewczyny zachodziły w ciąże. Trzymam kciuki żebyś sie pozytywnie zaskoczyła

niech nawet tak nie myśli! I mam nadzieję, że teraz się nie obwinia za to poronienie! Jesteśmy po trzech, a mąż ma wyśmienite wyniki nasienia - przywołaj go do porządku 😉
Bardzo mi na tym właśnie zależy by tak nawet nie myślał ☹️, bo to nie jest niczyja wina.. poza tym tutaj wiem, że da się coś zrobić i to niczego nie skreśla! Poronienia fakt faktem się niestety zdarzają, ale tym bardziej: skoro się nam raz udało, to jednak ten najsilniejszy plemnior dotarł i mi dżajko zapłodnił😎💪🏻. Tak więc można!

reklama
Według aplikacji temperatura spada w dniu owulacji. Tylko, żeby wiedzieć że to był ten dzień to kolejne 3 temperatury muszą być wyższe. O tym pisała @pluto_nova nie bardzo się da wstrzelić bo nie wiesz czy dzisiejszy spadek to faktycznie owulacja, bo nie masz jeszcze tych 3 wyższych temperatur

Generalnie co do testów to też widywałam takie sytuacje, że dziewczyny miały totalną biel, czy ducha, a następnego dnia mega pik. Czasem pik jest ciężko wyłapać bo jest krótki - znam dziewczynę co robi, aż 4 razy dziennie test bo inaczej duża szansa, że przegapi.

Niestety nie jest to takie proste u każdego i czasem naprawdę ciężko wyłapać. Dlatego najlepiej po prostu uprawiać regularny seks co max. 3 dni przez cały cykl
Ja temperaturę mierze od końca miesiaczki czyli od zeszłego piątku i ciągle 36.5 ,testy owu od 5 dni negatywne,ciągle 1 kreska,dziś dopiero wyszły mi 2 kreski i dziś zaczol rombac jajnik, na szczęście na jutro udało mi się załatwić gina prywatnie to się dowiem co i jak ,zwłaszcza że ten dupek mam brać od soboty..Ale po usg może stwierdzi czy owu będzie, albo jakie są już pęcherzyki, no chyba że piekły 🤷‍♀️

Do góry