reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Spadek przed samym okresem, a wcześniej utrzymuje się na tym samym poziomie, czy może rosnąć i dopiero spadnie przed okresem ? Czy to, ze rośnie z dnia na dzień może być objawem, ze doszło do zapłodnienia, czy może sobie rosnąć, a przed okresem spadnie :) ?
temperatura nie pokaże Ci zapłodnienia. Jednym spada przed okresem, innym w trakcie. Musisz sama na sobie sprawdzić jak u Ciebie to przebiega.

Pamietajcie dziewczyny, ze na temperaturę ma wpływ wiele czynników (stres tez, podróż tez) i trzeba mieć to na uwadze prowadząc takie analizy.

reklama
Nie wiem co o tym myśleć.. a temp z dziś 36.89 czyli rośnie ... wczoraj wieczorem test owu jaśniejszy od poprzednich

Załączniki

• ba0289dd-bc74-4719-b8ac-bb9d0659353c.jpeg
    ba0289dd-bc74-4719-b8ac-bb9d0659353c.jpeg
    36,7 KB · Wyświetleń: 62
Spadek przed samym okresem, a wcześniej utrzymuje się na tym samym poziomie, czy może rosnąć i dopiero spadnie przed okresem ? Czy to, ze rośnie z dnia na dzień może być objawem, ze doszło do zapłodnienia, czy może sobie rosnąć, a przed okresem spadnie :) ?
Jest dokładnie tak jak pisze pluto_nova. Może sobie rosnąć o przed okresem spadnie. Za temperaturę odpowiedzialny jest progesteron. I tak dla przykładu. W poprzednim cyklu miałam mizernego proga w granicach 10-14, badany 3 razy. I temp ledwo do 37 dochodziła. W czerwcu z kolei proga miałam na poziomie 23 z hakiem i temp. powyżej 37. W tym cyklu tez mam wysokie temp i pewnie progesteron tez mam w tych górnych widełkach. To jest hormon ciepła🙃🙃 Jak dojdzie do zapłodnienia to dalej progesteron dziala i masz wyższe temp.,, jak nie to funkcja cialka żółtego zanika, temp spada o przychodzi okres. Taka kolej rzeczy. Samymi temp nie ma co się sugerować. Ja w cyklach bez ciąży miałam wysokie temp., a w jednym ciążowym cyklu temperatury zupełnie bez szału i prog na pozimie ok 18… Woele razy badlam progesteron w razie lutelanej i zdecydowanie widze u mnie taka zależność. Wysoki progesteron-temperatury wysokie l, niski progesteron-temperatury ledwo 37 sięga. Zazwczaj 36,85-36,99. Musisz się kilak cykli poobserwować, oznaczyć sobie proga jak chcesz zobaczyć jak to wyglada u Ciebie i bediesz widziała 😊 na początku dla mjie również to była czarna magia.

reklama
Nie wiem co o tym myśleć.. a temp z dziś 36.89 czyli rośnie ... wczoraj wieczorem test owu jaśniejszy od poprzednich
w poprzednich cyklach tak mieliśmy, tyle że teraz coś mam migreny często i chciałam w okolicy pika ;)
A miałaś wyraźny pik? 3 wysze temp pozwalają stworzyć, ze owulacja już była 😊 poki co to wyglada na owu w 14 lub 15dc jeśli dobrze patrze

Do góry