reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

A ja ten cykl mam jakiś inny 😅Śluz płodny zazwyczaj utrzymuje mi się do 15 dnia cyklu a ja 13 już go prawie nie miałam . Według kalendarzyka owulacje powinnam mieć 26 jednak obstawiam że była 25 koło godz 23 bo mnie mega napierdzielał jajnik . Jeżeli moje odczucia są prawdziwe to mam nadzieje że sex 20 h wcześniej wystarczy 😂😂😂 przynajmniej bd się łudzić przez najbliższe dni że tak jest 🙈

reklama
Więc o czym tak na prawdę ten pomiar temperatury świadczy, chyba o niczym, niby miała podpowiadać o tym, czy była owu i czy możliwe, że doszło do zapłodnienia... a jak spadek moze nastąpić dopiero w 1 d cyklu, to i tak ten 1 dzien cyklu odpowiada, że nici z ciąży a nie ten spadek. Podobnie z testami owu, niby się wybarwiają a jednak nie zawsze oznaczają owu albo się nie wybarwiają... nie macie wrażenia, ze daje nam to troche falszywe poczucie kontroli?
Kurczę zdenerwowalam się, liczyłam na ten termometr 😥🙄
Skok temp może być do 3 dni przed i do 3 dni pk owu. Spadek przed okresem lub w jego dniu. Nie sadze, ze fałszywe poczucie kontroli. Pi temp można z dużym prawdopodobieńswem stwierdzić czy owu była, czy tez. Poprzeglądane sobie wykresy cykli bezowulacyjnych to zobaczysz jaka jest różnica z tymi owulacyjnymi. Wydaje mi się, ze zbyt wiele oczekujesz od mierzenia temp. Poza tym zeby stwierdzić jakieś zależności, jak to wyglada trzeba siebie triche poobserwować. Ty robisz to zaledwie ok 10 dni. Ja np po moik wykresie wiem kiedy będzie owu mniej więcej? Kiedy @. Widzę już zależności i prawidłowości, ale potrzebowałam nastu cykli zeby to stwierdzić

Skok temp może być do 3 dni przed i do 3 dni pk owu. Spadek przed okresem lub w jego dniu. Nie sadze, ze fałszywe poczucie kontroli. Pi temp można z dużym prawdopodobieńswem stwierdzić czy owu była, czy tez. Poprzeglądane sobie wykresy cykli bezowulacyjnych to zobaczysz jaka jest różnica z tymi owulacyjnymi. Wydaje mi się, ze zbyt wiele oczekujesz od mierzenia temp. Poza tym zeby stwierdzić jakieś zależności, jak to wyglada trzeba siebie triche poobserwować. Ty robisz to zaledwie ok 10 dni. Ja np po moik wykresie wiem kiedy będzie owu mniej więcej? Kiedy @. Widzę już zależności i prawidłowości, ale potrzebowałam nastu cykli zeby to stwierdzić
Od czegoś trzeba zacząć, więc cieszę się kolejnym doświadczeniem, będę obserwować i wyciągać wnioski.

Spadek przed samym okresem, a wcześniej utrzymuje się na tym samym poziomie, czy może rosnąć i dopiero spadnie przed okresem ? Czy to, ze rośnie z dnia na dzień może być objawem, ze doszło do zapłodnienia, czy może sobie rosnąć, a przed okresem spadnie :) ?

reklama
Spadek przed samym okresem, a wcześniej utrzymuje się na tym samym poziomie, czy może rosnąć i dopiero spadnie przed okresem ? Czy to, ze rośnie z dnia na dzień może być objawem, ze doszło do zapłodnienia, czy może sobie rosnąć, a przed okresem spadnie :) ?
może sobie rosnąć i przed okresem spadnie. To mój wykres bez ciąży, w ciąży wyglądał podobnie tylko dłużej ciągnęły się temperatury aż do poronienia. Cyferki to dni dpo

Załączniki

• IMG_1678.jpeg
    IMG_1678.jpeg
    85,1 KB · Wyświetleń: 75
Do góry