reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Dziewczyny! Idąc w myśl, że nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi albo kto pyta nie błądzi 😁 Nigdy nie mierzyłam sobie temp odnośnie owulacji, tym bardziej w pochwie. Jestem 8 dni po Ovitrelle, czuje się dziwnie, boli mnie ciągle podbrzusze i słabo mi, zmierzyłam dziś temp pod paszką i 37.8. moja temp zazwyczaj to takie 35. I tu moje pytanie czy to może być związane z zastrzykiem, tym, że przyjmuję progesteron czy raczej przeziębienie? Któras z Was tak miała?
temperatura mierzona pod pachą nic nie wnosi do cyklu 🤷🏻‍♀️
Jeśli chcesz mierzyć temperaturę to mierzy się w całym cyklu, o stałej porze, odrazu po przebudzeniu bez wstania z łóżka. W pochwie, odbycie lub ustach, termometrem owulacyjny. Inne pomiary są bez sensu :)

reklama
temperatura mierzona pod pachą nic nie wnosi do cyklu 🤷🏻‍♀️
Jeśli chcesz mierzyć temperaturę to mierzy się w całym cyklu, o stałej porze, odrazu po przebudzeniu bez wstania z łóżka. W pochwie, odbycie lub ustach, termometrem owulacyjny. Inne pomiary są bez sensu :)
Taki właśnie owulacyjny termometr mam, zacznę od następnego cyklu jeśli teraz nie wyjdzie. Dzięki wielkie

Dziewczyny! Idąc w myśl, że nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi albo kto pyta nie błądzi 😁 Nigdy nie mierzyłam sobie temp odnośnie owulacji, tym bardziej w pochwie. Jestem 8 dni po Ovitrelle, czuje się dziwnie, boli mnie ciągle podbrzusze i słabo mi, zmierzyłam dziś temp pod paszką i 37.8. moja temp zazwyczaj to takie 35. I tu moje pytanie czy to może być związane z zastrzykiem, tym, że przyjmuję progesteron czy raczej przeziębienie? Któras z Was tak miała?
Kiedyś jak jeszcze się nie starałam, mega dawno temu jak nie ogarniałam o co chodzi z cyklem kobiecym, mierzyłam sobie temperaturę wieczorami i często mi wychodziła powyżej 37. Przestraszyłam się, że jestem chora, że mam stan zapalny, bałam się że mam raka. Teraz wiem, że zawsze po owulacji mam podwyższoną temperaturę a odpowiada za to progesteron :)
Co ciekawe żaliłam się o tym wielu kobietom i żadna nie powiedziała, że to może być efekt po owulacji😋

Kiedyś jak jeszcze się nie starałam, mega dawno temu jak nie ogarniałam o co chodzi z cyklem kobiecym, mierzyłam sobie temperaturę wieczorami i często mi wychodziła powyżej 37. Przestraszyłam się, że jestem chora, że mam stan zapalny, bałam się że mam raka. Teraz wiem, że zawsze po owulacji mam podwyższoną temperaturę a odpowiada za to progesteron :)
Co ciekawe żaliłam się o tym wielu kobietom i żadna nie powiedziała, że to może być efekt po owulacji😋
Jesteś wielka! Dziękuję ❤️

Test z teraz 😶😶dużo bladszy od porannego

Załączniki

• b121cf83-09da-42d0-bafe-08d51f7dacb4.jpeg
    b121cf83-09da-42d0-bafe-08d51f7dacb4.jpeg
    19,4 KB · Wyświetleń: 125
Progesteron jest hormonem ciepła i to przez niego, lub raczej dzięki niemu w drugiej razie cyklu po owulacji mamy wyzsz temp, ALE miarodajny pomiar to ten wykonany rano, przed wstaniem z łóżka, w kontakcie ze śluzówka.
Wieczorem temp ciała zazwyczaj jest podniesiona.

Kochane, byłam dziś na pierwszym monitoringu (10 dc). Cykle mam średnio co 30 dni. Lekarz powiedział żeby być dobrej myśli co do pęcherzyka z lewego jajnika i powtórzyć badanie 15 dc. Czy ten pęcherzyk po stymulacji nie powinien być większy? :(
moje cykle mają 26 dni co prawda ale pęcherzyk przy pierwszym monitoringu miał w 10dc już 17mm a tym razem w 11dc miał już 22mm. Nie wiem którego dnia będziesz mieć owulację, może jeszcze zdąży urosnąć 😉

Jak tam dziewczyny, testujcie trochę?
U mnie 8 dzień cyklu i temperatura cały czas w gorę... powiem szczerze, że nieprzyjemne uczucie dla mnie jest mierzyć tą temperaturę...ale czego sie nie robi, by sprawdzić wszystko, co mozna sprawdzić samemu, nadal nie wiem czy robię to poprawnie... no ale śledzę z zainteresowaniem ten cykl...i czekam na wrześniowy wątek 😃🥰

reklama
Do góry