Pepe88
Fanka BB :)
Mam pytanie co do listy, co oznaczają etapy? Czy chodzi o badania przed i już w trakcie ciąży?pomocna lista
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam pytanie co do listy, co oznaczają etapy? Czy chodzi o badania przed i już w trakcie ciąży?pomocna lista
tak, tak - oczywista omyłka pisarska7 dni po owulacji - o to Ci pewnie chodziło .
Niektórzy lekarze przyjmują, że progesteron wyższy niż 6 jest wystarczający i oznacza, że owulacja była.
Generalnie progesteron wydzielany jest skokowo i jego stężenie w ciągu doby może się różnić nawet o 50% więc kilka godzin po tym 8 mogło być 11 .
Czyli jeszcze nie tracimy nadzieiJa na dzisiaj termin @ ,rano zrobilam test biały ,ale @ nadal nie ma
To są badania jak się nie może zajść w ciążę a nie w ciąży. Poukładane od tych najbardziej podstawowych przez coraz bardziej zaawansowane . Jak na pierwszym etapie wszystko jest w porządku i dalej nic, to trzeba szukać na kolejnym itd.Mam pytanie co do listy, co oznaczają etapy? Czy chodzi o badania przed i już w trakcie ciąży?
To już wszystko jasne dziękujęTo są badania jak się nie może zajść w ciążę a nie w ciąży. Poukładane od tych najbardziej podstawowych przez coraz bardziej zaawansowane . Jak na pierwszym etapie wszystko jest w porządku i dalej nic, to trzeba szukać na kolejnym itd.
Właśnie nie wiem dokładnie kiedy była więc może już spadać tak myślę, od następnego cyklu będzie monitoring , ale przynajmniej dobrze że ten wynik jest w normie, i czekam na okresdziś mi lekarz powiedział, że 7 dni po okresie prog powinien być powyżej 10, natomiast jeśli to nie było równo 7 dni a np 8 lub 9 to zdaje się, ze już mógł zacząć spadać czyli teoretycznie wszystko git. Wiesz dokładnie kiedy była owulacja?
Tak, a jakie filmy sobie można wkręcić, ja już przeszłam ten etap, dobrze , że już za mną. Teraz "staram się" myśleć "trzeźwo" z akcentem na "staram się"Ja mialam juz wszystkie objawy swiata chyba i u mnie świadczyło to o niczym
Ja tak mam cp miesiąc Jestem jakieś 4dpo i codziennie mam bole i ciągnięcia itp. U mnie akurat to endometrioza ale to może być wszystkoDziewczynki mam pytanko. Jestem gdzieś 6dpo. Od jakichś 3 dni pobolewa mnie brzuch, jakieś skurcze, ciągnięcie całej strony, głównie po lewej, wujek google nic nie powie, a Wy macie może podobne odczucia. Okres ma być za jakieś 8-9 dni. Nie miałam tak w poprzednich cyklach. Wiem że na ciążę za wcześnie, i nie nastawiam się za bardzo na nią bo nie zwracałam uwagę kiedy dokładnie była owulka.
Ja ostatnio zauważyłam u siebie że od objawów owulacyjnych(nie potwierdzonych)miałam do samej miesiaczki właśnie dziwne bóle w okolicach podbrzusza, dane chwilowe skurcze,ciągnący brzuch w dół, mega napiętyNo no ja nie myślę nawet o ciąży, to nie ma mowy o testowaniu dopóki nie nadejdzie dzień miesiączki.
Po prostu chciałam zapytać czy ktoś tak miał po owulacji? Czy to może właśnie być z tym związane.