reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

dziś mi lekarz powiedział, że 7 dni po okresie prog powinien być powyżej 10, natomiast jeśli to nie było równo 7 dni a np 8 lub 9 to zdaje się, ze już mógł zacząć spadać czyli teoretycznie wszystko git. Wiesz dokładnie kiedy była owulacja?
ja dziś badalam proga, 13,6 wynik a na moje oko ( bez testów czy monitoringu) jest jakieś 7dpo wiec akurat by się zgadzało. Czy coś z tego będzie zobaczymy ;)

reklama
Z moich obserwacji ja jestem jakieś 7dpo. I objawów jakichkolwiek brak. 6 dni to bardzo wcześnie, objawy mówią o wszystkim i niczym tak naprawdę. Na pewno nie są jednak ciążowe bo to stanowczo za wcześnie tymbardziej, ze towarzyszy Ci to od 3 dni. Równie dobrze owulacja mogła się przesunąć i są ta objawy „okolopwulacyjne” 🤷‍♀️. Zaczekaj ( o ile dasz rade ;) ) do terminu miesiączki, albo przynajmniej te 3/4 dni i sporobuj zatestowac :) nadzieja jest zawsze, trzymam kciuki ❤️

No no ja nie myślę nawet o ciąży, to nie ma mowy o testowaniu dopóki nie nadejdzie dzień miesiączki.
Po prostu chciałam zapytać czy ktoś tak miał po owulacji? Czy to może właśnie być z tym związane.

dziś mi lekarz powiedział, że 7 dni po okresie prog powinien być powyżej 10, natomiast jeśli to nie było równo 7 dni a np 8 lub 9 to zdaje się, ze już mógł zacząć spadać czyli teoretycznie wszystko git. Wiesz dokładnie kiedy była owulacja?
Okresie? Chyba owulacji?

No no ja nie myślę nawet o ciąży, to nie ma mowy o testowaniu dopóki nie nadejdzie dzień miesiączki.
Po prostu chciałam zapytać czy ktoś tak miał po owulacji? Czy to może właśnie być z tym związane.
Ja mialam juz wszystkie objawy swiata chyba i u mnie świadczyło to o niczym :D

Wszystko jest możliwe ;) wiesz mi, ze organizm kobiety tak potrafię jakoś podświadomie zareagować na starania, ze jak miesiąc wcześniej się człowiek nie starał to zero objawów a w miesiąc starania - bach ! Wszystko co możliwe.
Miałam tak w lutym jak mnie testy oszukały :/ jak zobaczyłam kreski ( dość wyraźne niestety i różowe) to zaraz wszystko miałam 🤣 głowa mnie biała na maksa, cycki takie ze dotknąć się nie dało, bole podbrzusza a beta dzień później 0,1 😳 także naprawdę, dopóki objawy nie są niepokojące to po prostu biorę to za wielka prace na pełnych obrotach mojej głowy 🤣🤣🤣

Wszystko jest możliwe ;) wiesz mi, ze organizm kobiety tak potrafię jakoś podświadomie zareagować na starania, ze jak miesiąc wcześniej się człowiek nie starał to zero objawów a w miesiąc starania - bach ! Wszystko co możliwe.
Miałam tak w lutym jak mnie testy oszukały :/ jak zobaczyłam kreski ( dość wyraźne niestety i różowe) to zaraz wszystko miałam 🤣 głowa mnie biała na maksa, cycki takie ze dotknąć się nie dało, bole podbrzusza a beta dzień później 0,1 😳 także naprawdę, dopóki objawy nie są niepokojące to po prostu biorę to za wielka prace na pełnych obrotach mojej głowy 🤣🤣🤣

Może i tak jest 😆
Głowa wszystko potrafi wymyśleć 😆😆😆😆
Także na razie olewam objawy chyba że się pogorszy 😆

7 dni po owulacji - o to Ci pewnie chodziło :p.
Niektórzy lekarze przyjmują, że progesteron wyższy niż 6 jest wystarczający i oznacza, że owulacja była.
Generalnie progesteron wydzielany jest skokowo i jego stężenie w ciągu doby może się różnić nawet o 50% więc kilka godzin po tym 8 mogło być 11 ;).

Cześć dziewczyny. Od dwóch lat staramy się z partnerem o dziecko. Wczorajszy test pozytywny i wczorajsza beta 26. Mam rozjechane cykle wiec nie mam pojęcia kiedy była owulacja.. oststni stosunek 6 sierpnia. Więc to pewnie w tych okolicach. Jutro idę na powtórną betę. Trochę się martwię że ta beta jest troszkę za niska..
trzymam kciuki, żeby beta rosła 🥰
Jestem po poronieniu. I po prostu się martwię czy wszystko jest w porządku. Obawiam się że z powodu niskiej bety może to być biochem.
Nie chciałam nikogo urazić. Sorki
od tego jest to forum żeby się wspierać i sobie dawać rady. Na pewno się martwisz, żadna ciąża po poronieniu nie jest łatwa, wszystkiego można się spodziewać 😔 tak jak dziewczyny piszą, kontroluj betę, nic innego nie zrobisz.

reklama
Do góry