reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Tak sobie czytam wasze aktualne wpisy i powiem wam, ze ja będąc teraz w ciąży pójdę na l4 ( tak myśle) od razu. Pracuje przy farbach, rozpuszczalnikach ect. nie będzie możliwości żebym w tym pracowała ( patrząca po innych kobietach które dowiedziały się o ciąży w tej firmie)
Nasza firma od lipca podjęła współpracę z forma sprawdzająca l4. I szczerze, jako pracownik nie widzę w tym nic złego. Niestety ale notorycznie jest u nas ono wykorzystywane w sytuacjach „kryzysowych” czy po prostu przysłowiowych „ nie chce mi się robić, walne l4”. Jednak kobiety w ciąży sprawdzane nie będą. Chodzi tylko o wyrywkowe sprawdzenie czy dana osoba jest w miejscu które zostało podane na l4. Jeśli jej nie będzie w czasie kontroli, bo była w sklepie, aptece na badaniach, czy z psem - nikt problemu nie zrobi, bo są to „potrzeby życia codziennego”. No ale jeśli ktoś bierze l4 bo np nie dostał wolnego a chce sobie jechac na Mazury, to również uważam, ze to nie jest w porządku choćby wobec innych współpracowników 🤷‍♀️

reklama
Widzę, że cały czas nie rozumiesz o co chodzi więc jeszcze raz.

Idę na L4, zgłaszam w ZUS zmianę adresu, zgłaszam w kadrach zmianę adresu - Ty jako szefowa zgłaszasz do ZUS wyłudzenie, bo jak to tak można na L4 zmienić adres i w domyśle się dobrze bawić :)
„Widzę, że cały czas nie rozumiesz o co chodzi więc jeszcze raz.”

I po tym zdaniu kończę z Tobą dyskusję :)

A to nie jest tak, ze płacisz tylko pierwszy miesiąc a potem resztę pokrywa ZUS? Na każdym L4, nie tylko ciążowym
Jeśli pracujesz w firmie, w której jest więcej jak 20 pracowników to cały czas pensje wypłaca pracodawca, który później rozlicza to z zusem

Ostatnia edycja:
Cześć, na początku w wątkach prosiłam żeby wpisać mnie na 07.08 - testowanie. Dziś dostałam miesiączki 😒 nie wiem kiedy była owulacja, bo odpoczywam od lekarza itd. test z ciekawości robiłam jeszcze dzis- negatywny (znowu). Według apki okres przyszedł po 32 dniu cyklu. Zazwyczaj mój cykl trwa 35-39 dni... także zaczyna się coś regulować, tak mysle. Od dwóch miesięcy pije Inofem, prawdopodobnie przyczynił się do regulacji.

Także nowy miesiąc, nowe szanse 🎉 Wam życzę pozytywnych wyników w sierpniu.

Dodam, że jak nigdy do tej pory nic mnie nie boli. Brak bólu okresowego tj. ból brzucha (zawsze się zwijalam przez kilka godzin z bólu, dziś nawet przez chwilę nic nie poczułam). Brak nabrzmiałych i bolących piersi. 🤷 Więc jest progres, z którego się cieszę - mimo wszystko 😉

reklama
Cześć, na początku w wątkach prosiłam żeby wpisać mnie na 07.08 - testowanie. Dziś dostałam miesiączki 😒 nie wiem kiedy była owulacja, bo odpoczywam od lekarza itd. test z ciekawości robiłam jeszcze dzis- negatywny (znowu). Według apki okres przyszedł po 32 dniu cyklu. Zazwyczaj mój cykl trwa 35-39 dni... także zaczyna się coś regulować, tak mysle. Od dwóch miesięcy pije Inofem, prawdopodobnie przyczynił się do regulacji.

Także nowy miesiąc, nowe szanse 🎉 Wam życzę pozytywnych wyników w sierpniu.

Dodam, że jak nigdy do tej pory nic mnie nie boli. Brak bólu okresowego tj. ból brzucha (zawsze się zwijalam przez kilka godzin z bólu, dziś nawet przez chwilę nic nie poczułam). Brak nabrzmiałych i bolących piersi. 🤷 Więc jest progres, z którego się cieszę - mimo wszystko 😉
Trzymam kciuki, żeby cykl się regulowal i żeby szybko pokazały się ⏸️ 🙂

Testowanie przesuwa się na koniec sierpnia 😂

Do góry