ToTaRuda
Zaangażowana w BB
@Agnes4312 Ale ja nie mowie o spacerach tylko o wakacyjnych wyjazdach
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak. Ja miałam zaleceni spacerów i cichu prU cukrzycy coazowej, gdzie i tak ich dość szybko nie mohalm realizować bo mi się szyjka skróciłaNie no spacery w ciąży są bardzo wskazane, zwłaszcza jak ktoś ma cukrzycę ciążową.
To tez uważam, ze powinno być kontrolowane i za takie coś nakaz zwrotu kasy za L4@Agnes4312 Ale ja nie mowie o spacerach tylko o wakacyjnych wyjazdach
Ale ja nie mowie o spacerach tylko o wakacyjnych wyjazdach
Aa ok to źle zrozumiałam@Agnes4312 Ale ja nie mowie o spacerach tylko o wakacyjnych wyjazdach
Ja Cię popieram. Jeśli kobieta musi się oszczędzać, powinna spacerować i dbać o siebie, a ma możliwość zmiany otoczenia to przecież to tylko na plus. Ja np. jestem ze śląska, ciężko spacerować w najbardziej zanieczyszczonym regionie Polski. Skoro i tak jestem na tym l4 (ze względu na wskazania, nie wymyślonym) to jesli mnie stać to czemu nie mogę się przenieść na kilka miesięcy na Pomorze?Ale dla mnie Suntago nie jest wyjazdem to blisko. I basen autentycznie na moje problemy pomagał. Leżenie przy moim problemie akurat było bardzo niewskazane.
Tak samo jak wyjazd nad morze. Bywałam na L4 z powodu anginy w innym miejscu niż zameldowanie i nie widzę powodu by ZUS miał mi cofnąć zwolnienie, bo realizuję je w Gdyni zamiast w Warszawie
No dlatego ja ogólnie nie rozumiem tego kontrolowania. I co, każą takiej wrócić do pracy? A jak ma chujową atmosferę w robocie albo chujowe warunki i przez to straci ciążę, to kogoś to zasmuci? Co, taki urzędnik premie dostanie czy jak? Ciąża to nie choroba, ale niezdolność do pracy często już tak.Akurat kod 2 - chodzący mówi o tym, że można dokonywać ważnych czynności życiowych i takich które pozwalają nam wrócić do zdrowia. O ile zakupy okej i ZUS w sumie dość szybko powinien odpuścić. O tyle ja mam problem z takimi wakacjami w Meksyku bo jasne wydaje się totalnie niemoralne, ale gdyby spędzała te wakacje nad polskim morzem to nadal by było nie okej? I właściwie dlatego nie uznać że takie wakacje nie przyczyniają się do poprawy jej zdrowia? Ja w drugiej ciąży będąc na L4 miałam w zaleceniach od lekarza jogę, basen, spacery - czy gdybym wrzuciła zdjęcie z Suntago czy innych term to również nie jest spoko?
Ja nie wiem, co dla Ciebie jest wyjazdem, a co nie, ani jakie są Twoje problemy zdrowotne, bo sie nie znamy znam natomiast miejsca zamieszkania swoich pracowników i wyjazd do suntago czy nad morze jest większym przedsięwzięciem. Jeżeli realizowanym na l4 które ja opłacam to nie jest spoko i zgłaszam - bo o to pytałaśAle dla mnie Suntago nie jest wyjazdem to blisko. I basen autentycznie na moje problemy pomagał. Leżenie przy moim problemie akurat było bardzo niewskazane.
Tak samo jak wyjazd nad morze. Bywałam na L4 z powodu anginy w innym miejscu niż zameldowanie i nie widzę powodu by ZUS miał mi cofnąć zwolnienie, bo realizuję je w Gdyni zamiast w Warszawie
Ale przy l4 nie podaje się przypadkiem miejsca zamieszkania na czas zwolnienia? I nie ma czegoś takiego jak zmiana tego adresu w trakcie jego trwania? Wtedy można sobie wyjechać nad morze na legaluJa Cię popieram. Jeśli kobieta musi się oszczędzać, powinna spacerować i dbać o siebie, a ma możliwość zmiany otoczenia to przecież to tylko na plus. Ja np. jestem ze śląska, ciężko spacerować w najbardziej zanieczyszczonym regionie Polski. Skoro i tak jestem na tym l4 (ze względu na wskazania, nie wymyślonym) to jesli mnie stać to czemu nie mogę się przenieść na kilka miesięcy na Pomorze?
Myśle, ze bazą nie jest to gdzie kto przebywa tylko czy to L4 jest słusznie wypisane czy ściemnianie. I tylko to powinno się analizować.
Ja nie wiem, co dla Ciebie jest wyjazdem, a co nie, ani jakie są Twoje problemy zdrowotne, bo sie nie znamy znam natomiast miejsca zamieszkania swoich pracowników i wyjazd do suntago czy nad morze jest większym przedsięwzięciem. Jeżeli realizowanym na l4 które ja opłacam to nie jest spoko i zgłaszam - bo o to pytałaś