reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Zgadzam się z dziewczynami u góry.. stres to nie tylko przyspieszone bicie serca, nerwowe ruszanie nogą i kłucie w żołądku. Stres to straszny dziad! Stres to chemia. W głowie jest "a ***** już się nie stresuje, nie mam czym jest zajebiście.." Wystarczy iść zrobić podstawowe badania, zaczynając od cholesterolu po cukier i jeb sajgon, wyniki jak u cukrzyka i miażdżycowca, a to właśnie ten podstępny stres, który blokuje wszystko.. i tak jak u mnie również i okres i owulację, która sama nie ruszyła u muszę się wspomóc lekami ;) Głowa do góry!

reklama
Odnośnie tekstu o zaprzestaniu myślenia to super są też teksty typu : tak musiało być ... Będzie dobrze ... Bóg tak chciał .... Uwielbiam te teksty , tyle wnoszą radości po niepowodzeniach 🤦‍♀️🤷
dlatego fajnie by było, jakby ludzie wiedzieli, że takich frazesów się nie mówi, bo przynoszą więcej szkody niż pożytku...

Niestety .nie postawie się bo każda jest inna,każda inaczej to wszystko przeżywa, każda ma inną psychikę,jedna zniesie porażkę A inna będzie się załamywać. Napisałam tylko to co słyszałam i myślę że po to jest forum żeby się wymieniać doświadczeniem (jeśli komuś wiedzy brakuje to się doświadczyć),przemyśleniami,czy też informacjami które usłyszał od osób 3 😊
Ja dla rozluźnienia napisze tylko, ze wiem ze nie miałaś nic złego na myśli :) Uważam, ze osoby, które rzuciły Ci tą radą nigdy nie miały problemów z zajściem w ciąże bądź nigdy w niej nie były. Takich mądrości jest mnóstwo na różnych płaszczyznach typu: 1) naturalni szczupli ludzie mówią „Jaki to problem utrzymać wagę?” (nie patrząc, ze otyła osoba może mieć np. cukrzyce)
2) bogaci ludzie z sukcesami mówią „jaki to problem zarobić? Wszyscy mamy równe szanse ” (nie zważając, ze nie wszyscy mamy ten sam start i niektórzy zaczynaja z samego dna).
Takich sytuacji jest mnóstwo. Najważniejsze jednak to brać poprawkę na nasze wyobrażenia, bo niewiedza jest czymś naturalnym :)

Hej hej! Ja poproszę testowanie na 4.08 🙏🏻

Edit:
Który test pink jest najlepszy? Jeszcze ich nie próbowałam… Ten płytkowy czy strumieniowy?

Ostatnia edycja:
A nie, jak pani w aptece tak mówi to tak musi być 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️
Ja akurat mam w aptece fajną panią. Od stycznia, od pierwszej inseminacji, trafiam często na tę samą, która przeszła przez to, co ja, więc frazesów mi nie rzuca, za to służy dobrą radą. Jej się 2 razy udało, ma 2 córki, ale nie rozdaje niezawodnych przepisów, jak tego dokonać. Na szczęście :-)

Hej hej! Ja poproszę testowanie na 4.08 🙏🏻

Edit:
Który test pink jest najlepszy? Jeszcze ich nie próbowałam… Ten płytkowy czy strumieniowy?
Niby strumieniowy ale mnie w zeszłym miesiącu oszukał... @Wezu tez sie nadziala. Także strumieniowe spoko, ale ja bym kupila -i będę kupowac- jeszcze jakiś inny czuły tez zeby mieć w zapasie.

reklama
Uciekalabym od takiego ginekologa serio - bo taki tekst jest raczej dowodem na jego bezsilność a może ktos inny ma lepsze rozwiazanie
Idem. Nie zawsze trafiałam na najmądrzejszych lekarzy, ale żaden nie dawał rad odpuszczeniowych. Owszem, że stres po nieudanej IUI mógł mi nieco przesunąć cykl, że może nie mamy farta, ale nie o odpuszczaniu...

Do góry