reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W sierpniu testujemy, się nie poddajemy, a wysokie bety mieć będziemy🤞🤞

Jeżeli któraś z Was urazilam swoim postem,to wiedzcie ,że nie to było na myśli.Ja wiem ,że nie mam co się z wami porównywać bo staram się krótko, w porównaniu do was...
Nie uraziłaś, tylko ci mówimy na naszym przykładzie, jak bardzo o kant stołu rozbić jest taki tekst. I jak wiele jest w nim sensu. Nie należy wszystkiego powtarzać albo wierzyć we wszystko, co się usłyszy - warto to zweryfikować najpierw :)

reklama
Ja to słyszałam od koleżanki która nie ma i nie chciała mieć dziecka - a teraz słyszę od niej, ze ciąża to nie choroba XD
Jedno z moich ulubionych zdań w życiu. "Ciaza to nie choroba". I za cholerę nie umiem zrozumieć, na ch*j ZUS kontroluje ciężarne dziewczyny z chodzącym L4. Nie ogarniam tego

Jeżeli któraś z Was urazilam swoim postem,to wiedzcie ,że nie to było na myśli.Ja wiem ,że nie mam co się z wami porównywać bo staram się krótko, w porównaniu do was...
No to właśnie, starasz się krótko i jeszcze może myślisz, albo masz nadzieję, że takie frazesy, jak "odpuść bo za bardzo chcesz" są prawdziwe. Zazwyczaj niestety nie są, a jak komuś się udaje, że w jego przypadku to się sprawdziło, to często znaczy że nie było innych przeszkód albo się nawet o nich nie dowiedział, bo szybko się udało i nie była potrzebna głębsza diagnostyka.

Jedno z moich ulubionych zdań w życiu. "Ciaza to nie choroba". I za cholerę nie umiem zrozumieć, na ch*j ZUS kontroluje ciężarne dziewczyny z chodzącym L4. Nie ogarniam tego
Zwłaszcza jak się słyszy to od osoby która w ciąży nie była. Tak naprawdę kazda jest inna i to ze ktos w ciąży chodził po górach nie znaczy ze inny będzie mógł choćby chodzic na dłuższe spacery.

Ale czy z mojej strony padła teoria że któraś nie umie zajść bo za bardzo chce?Nie.
Ale może warto spróbować nie myśleć tak o tym...mnie już jak kupowałam testy w aptece to nawet babeczka powiedziała, nie myśl tak o tym a na pewno się uda ,że czasem psychika tak wszystko potrafi poblokowac,.moze i nie trafiłam na dobrego gina ale też powiedział, kobieto wyłącz myślenie bo zwariujesz...to są tylko słowa które usłyszałam od kogoś,(gina czy tez pani w aptece)
A nie, jak pani w aptece tak mówi to tak musi być 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

Ale czy z mojej strony padła teoria że któraś nie umie zajść bo za bardzo chce?Nie.
Ale może warto spróbować nie myśleć tak o tym...mnie już jak kupowałam testy w aptece to nawet babeczka powiedziała, nie myśl tak o tym a na pewno się uda ,że czasem psychika tak wszystko potrafi poblokowac,.moze i nie trafiłam na dobrego gina ale też powiedział, kobieto wyłącz myślenie bo zwariujesz...to są tylko słowa które usłyszałam od kogoś,(gina czy tez pani w aptece)
ale no to Ci powiedziałam jak wygląda moje życie. Żyje sobie normalnie, nie myślę o tym non stop. I dalej w ciąży nie jestem. Co robię nie tak?
Proszę, postaw się w sytuacji dziewvczyn takich jak ja, któych tu jest dużo. Które robią wszystko co w ich mocy, żeby spełnić swoje marzenie, a słyszą "wystarczy nie myśeć"...

reklama
Do góry